No morjens mikä päivitys! Kuva: Shutterstock
No morjens mikä päivitys! Kuva: Shutterstock

Facebookissa ovat nykyään kaikki äidistä ala-asteen luokkakaveriin, mutta aika pieneen joukkoon tyyppejä he edelleen mahtuvat. Kuinka monta näistä kuuluu omaan ystäväpiiriisi?

1. Elämä on ihanaa

Kuka: Se tyyppi, jolla on maailman ihanin isomummo, mies, työpaikka, bussikuski, talkkari ja kilpikonna.

Tyypillinen päivitys: "Täydellinen vuosipäivä murun kanssa!" Seuraavaksi kuvareportaasi illallispöydän antimista ja tunnelmasta.

2. Salahahmo

Kuka: Facebookin mysteerisin henkilö. Hän on liian viileä levittelemään elämäänsä sadoille ihmisille. Sinä et näe häntä, mutta hän näkee kyllä sinut.

Tyypillinen päivitys: Viimeisin julkinen toiminta on vuonna 2008 vaihdettu profiilikuva. Kerran vuodessa hän villiintyy tykkäämään lapsuudenkaverinsa "kihloissa" -statuksesta.

3. Mielensäpahoittaja

Kuka: Harmittelija, joka ottaa kantaa kaikkeen, ja löytää asiasta kuin asiasta syyn murjottaa.

Tyypillinen päivitys: Voivottelua Siwan kassasta, joka ei osannut tervehtiä oikein.

 4. Telkkariaktiivi

Kuka: Pettämätön virtuaaliselostaja, joka ei koskaan missaa kansaa puhuttavia tv-tapahtumia. Hänen repertuaarinsa kattaa niin lauluohjelmat, Linnan juhlat kuin lätkämatsitkin.

Tyypillinen päivitys: "Siis Elastinen <3"

5. Söpöjen asioiden lähetti

Kuka: Hyvän tuulen lähettiläs, jonka ahkerasti jakamista, eittämättä aika söpöistä eläinvideoista tykkäät sinäkin. Et tosin julkisesti.

Tyypillinen päivitys: Youtube-video, jossa vauva ja puudeli tanssivat polkkaa.

6. Nolojen tilanteiden nainen

Kuka: Arjen sankari, joka kasvattaa fanijoukkoaan kertomalla toinen toistaan koomisemmista vastoinkäymisistään. Hän onnistuu saman päivän aikana pudottamaan puhelimen vessanpönttöön, kävelemään päin seinää ja lukitsemaan itsensä ulos kodistaan.

Tyypillinen päivitys: "Vesivahinko! Ai kun kiva!"

7. Aforismiautomaatti

Kuka: Syvällisyyksien tyyni lausahtelija. Hän jakaa lentäviä lauseita päivittäin ja onnistuu itsekin vaikuttamaan melko fiksulta.

Tyypillinen päivitys: Sitaatti Dalai-lamalta. Tai Madonnalta.