Pinterest on nostanut erotatuoinnit uuteen nousuun.
Pinterest on nostanut erotatuoinnit uuteen nousuun.

Pinterest nosti erotatuoinnit uuteen nousuun.

Auttaisiko erotatuointi pääsemään erosta yli? Näin ajattelee yllättävän moni, sillä verkkolehti Nerven mukaan yhä useampi nainen ottaa tatuoinnin merkiksi erosta tai siitä yli pääsemisestä.

Nyt pelkkä tatuointi ei tietenkään riitä, vaan se pitää jakaa jossain sosiaalisen median palvelussa, vaikkapa Pinterestissä. Sieltä erotatuointeja löytyy lukematon määrä hastagillä #divorsetattoo.

Nopeasti vilkaistuna suosituimpia teemoja näyttäisi olevan "mikä ei tapa, se vahvistaa"-, "on päästettävä irti"- ja "elämä jatkuu" -tyyppiset tekstit. Monissa kuvissa teksti muodostaa parin jonkin esineen tai eläimen, kuten ilmapallon tai häkistävä lentävän linnun kanssa.

Lähes 20 vuotta tatuointialalla olleelle Wilma Schlizewskille erotatuoinnit eivät ole mikään uusi ilmiö.

– Viimeksi eilen tatuoin yhdelle tytölle "Se mikä ei tapa, se vahvistaa" -tekstin. Karkeasti sanottuna puolet ihmisten tatuoinneista liittyvät eroon, kun toiset puolet liittyvät rakkauden huumaan, Wilma kertoo.

Suomalaisten tatuointimääristä ei ole tilastoja, mutta yhdysvaltalaisista lähes 40 prosentilla 18–29-vuotiasta on ihollaan vähintään yksi tatuointi. Toisin kuin Pinterest-kuvista voisi päätellä, Wilma Schlizewskin mukaan erotatuointeja ovat jo pitkään ottaneet varsinkin keski-ikäiset naiset.

– Kun keski-ikäinen nainen eroaa, ensin hän menee kampaajalle ja leikkauttaa juuri sellaiset hiukset kuin on aina halunnut. Seuraavaksi hän uusii vaatekaappinsa, ja sitten tulee ottamaan tatuoinnin muistutukseksi siitä, mitä hän ei ainakaan halua entisestä elämästään.

Lisää erotatuointeja löydät täältä.

 

Lue myös:

Nyt tulevat after sex -selfiet

Internet-villitys: kyykkää slaavilaiseen tapaan

Unohda twerkkaus, täältä tulee whaling