Kuvat
MTV3
Näin rentoina ja vapautuneita ei Ollia ja Katjaa ole nähty sitten hääjakson.
Näin rentoina ja vapautuneita ei Ollia ja Katjaa ole nähty sitten hääjakson.

Ollin oivallukset tuskin pelastavat hänen ja Katjan suhdetta. Mutta voi niistä olla hyötyä parisuhdetta kaipaavalle sinkkukatsojalle. 

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa nähtiin uudistunut Olli. Tai ainakin lahtelaisesta opettajasta näytettiin puolia, joita ei aikaisemmin ole näytetty. Poissa oli se ajoittain itkuinen, kiukkuinen ja melko epävarma Olli. Sen sijaan tv:ssä analysoi rento, jopa vapautunut Olli. 

Kenties tämä vapautuneisuus johtui siitä, että Olli oli oivaltanut jotain, josta hän kertoi jaksossa puolisolleen Katjalle näin:

– Mulla on ollut niin kova se suorittaminen ja yritys tässä. Ja siinä on sitä – niinku sä sanoit, minkä tunnistin itekin – että mä oon niin parisuhdeihminen ja mä toivoisin sitä parisuhdetta niin kovasti, että sitten on vaikea erottaa sitä, miten paljon haluaa toista ja miten paljon haluaa vain sitä parisuhdetta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eikä tämä ollut Ollin ainut oivallus. Olli puhui jaksossa ”käänteentekevästä” puhelusta. Sen hän kävi ohjelman asiantuntijan, parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow’n kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se, miksi mä kiukuttelen tai miksi mä näen Katjan kommentit negatiivisina, johtuu mun omista pettymyksistä. Mä voin itse vaikuttaa siihen, miten mä näen Katjan ja miltä Katjan jutut kuulostaa mun korvaan, Olli mietti jaksossa.

Olli oivalsi ja toteutti jotain, mitä parisuhdeasiantuntijat kehottavat meitä toistuvasti tekemään. Että olisi hyvä kääntää katse itseensä silloin, kun tuntuu siltä, että löytää toisesta julmetusti vikoja.

Nämä sinänsä hienot oivallukset tuskin kuitenkaan johtavat siihen, että Ollin ja Katja suhde kehittyisi romanttiseksi.

Mutta voi Ollin oivalluksista olla hänelle itselleen hyötyä vielä joskus – ja myös jokaiselle, joka kaipaa kipeästi parisuhdetta, mutta ei tunnu löytävän sopivaa.

Jos tai kun seuraavan kerran olet tilanteessa, jossa vierelläsi on kumppaniehdokas, kysy itseltäsi nämä kysymykset, jotka opimme suoraan (ja epäsuoraan) illan Enskarit-jaksosta:

  1. Haluanko minä parisuhteen ylipäätänsä vai haluanko parisuhteen juuri tuon kyseisen ihmisen kanssa? Entä mikä riittää minulle? (Jaksossa Katja kertoi, että hänestä romanttisten fiilisten pitäisi syttyä kuudessa viikossa. Ollin mielestä ei.)
  2. Miksi tulkitsen kaiken niin kielteisesti? Jos on aivan valtavan negatiivinen ja tulkitsee lähes kaikki toisen sanomiset ja tekemisest kielteisesti, voi miettiä, onko se totuus vai enemmänkin omaa tulkintaa. Ollilla pohdinta johti siihen, että hän ymmärsi negatiivisuutensa johtuvan hänen omasta epävarmuudestaan ja aiemmista pettymyksistään.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin MTV3:lla kello 21.00.

Vierailija

Olli on oivaltanut ihan hyviä asioita, mutta se ei muuta tosiasiaa, että Olli on ikään kuin uhriutunut Katjan kanssa ollessaan. Eilisessä jaksossa huomasi hyvin, kuinka Olli selitti asioita enemmänkin itselleen parhain päin, pienensi itsensä ja oli taas turhan vaatimaton. 

Sen sijaan Katja, joka on ollut enimmäkseen epäkohtelias ja torjuva, ei ole kertaakaan pyytänyt käytöstään tai sanomisiaan edes anteeksi.  

Tilanne on tyypillinen: Toinen osapuoli ryömii ihastuksensa edessä suorastaan anoen positiivista huomioita ja hyväksyntää. Näin ollen toisen fiilikset laskevat entisestään, koska näkee edessään heikon ja avuttoman osapuolen. Varsinkin naiselle ns. heikko tai liian pehmeä mies on luotaan pois työntävä, koska biologia kertoo meille toista. Miehen pitäisi olla turvasatama, kunnioitusta herättävä.

Näin ei tietenkään ole aina, eikä pitäisikään olla, mutta näin kuitenkin usein tapahtuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla