Ajanhallintagurulla on vinkki kaikille niille, jotka kaipaisivat lisää tunteja vuorokauteensa – varsinkin vapaapäivinä.

Miten viikonloppu on jo nyt muka ohi! Onko sinullakin tällainen fiilis aina sunnuntaisin? Jännä, miten aika tuntuu kiitävän erityisesti juuri vapaapäivinä ja lomalla. (Lue täältä Esko Valtaojan teoria, mistä tämä johtuu.)

Ei tietysti kaikkien mielestä. Jotkut tuntuvat löytävän jokaiseen päiväänsä ylimääräisiä tunteja. Joku nipistää minuutteja tallentamalla lempiohjelmansa digiboksille, jolloin aika ei tuhlaannu mainosten tuijottamiseen. Siinähän säästää ainakin kahdeksan minuuttia päivässä! Toinen taas tilaa kauppakassin ovelle, niin ei tarvitse suotta palloilla osastoilla, joilta ei tarvitse mitään.

Mutta tällainen ajattelutapa – siis, että miettii jatkuvasti, mistä aikaa voi säästää – ei ole paras mahdollinen kikka. Sitä paitsi haiskahtaahan se melko suorituskeskeiseltä. Tätä mieltä on ainakin Laura Vanderkam, jonka ajatuksista kertoo Careergirldaily-sivusto. Häntä pidetään ajanhallinnan guruna, joka on luennoinut aiheesta ja kirjoittanut siitä myös kirjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanderkamin vinkki on päinvastainen. Tässä se tulee:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Emme saa sellaista elämää kuin haluamme niin, että mietimme, mistä nipistää minuutteja. Kun elämme sellaista elämää kuin haluamme, aikaa säästyy itsestään.

Käytännössä kyse on siis asioiden laittamisesta tärkeysjärjestykseen. Jos tekee pääsääntöisesti vain niitä asioita, joita todella haluaa, aikaa ei tuhlaannut mihinkään turhaan. Niin yksinkertaista!

jep, jep...

Ei minulla ollut sydäntä jättää liikunta- ja puhekyvyttömäksi vakavan sairautensa myötä mennyttä äitiäni yksin narsistisen (aiemmin väkivaltaisenkin) isäni omaishoitajuuden varaan.

Rankat olivat ne muutamat vuodet pääsääntöisesti vanhempieni luona illat ja vkl:t viettäessä töiden päätyttyä.

Mutta totta toki! Oma valinta ja priorisointini!

Sisältö jatkuu mainoksen alla