Miranda Kerr tuli tunnetuksi Victoria’s Secretin alusvaatemallina. Kuva: Reuters
Miranda Kerr tuli tunnetuksi Victoria’s Secretin alusvaatemallina. Kuva: Reuters

Huippumalli, maailman kauneimmaksikin äänestetty Miranda Kerr antoi deittailuneuvonsa.

Helmikuun Harper’s Bazaar -lehden kannessa poseeraava huippumalli Miranda Kerr, 31, väittää haastattelussa, että hänen elämässään on tällä hetkellä vain yksi mies: hänen nelivuotias poikansa Flynn.

– Käyn treffeillä siellä sun täällä, jos se onnistuu. Tällä hetkellä keskityn poikaani. En etsi parisuhdetta, en vain etsi, Miranda kertoo.

Miranda ja Flynnin isä, näyttelijä Orlando Bloom, 37, erosivat marraskuussa 2013. Pariskunta on kuitenkin Mirandan mukaan hyvissä väleissä.

Haastattelussa Miranda antaa kuitenkin mielellään vinkkejään naisille, jotka toivoisivat löytävänsä sen oikean. Hän on jopa kirjoittanut kaksi opaskirjaa nuorille naisille.

Tässä Mirandan vastaukset jokaista deittailijaa kuumottaviin kysymyksiin.

Miten valmistautua treffeille?

”Toimiva keino on käyttää 15 minuuttia siihen, että keskittyy tunteisiin ja hetkiin, jotka saavat olon tuntumaan hyvältä. Niitä hetkiä muistelemalla voi rakentaa positiivisen voimakentän ympärilleen.”

Pitääkö naisen koskaan soittaa miehelle?

”En usko siihen. Uskon siihen, että miehen pitää jahdata naista, mutta se on vain minun mielipiteeni.”

Entä tekstata?

”Naisen tulee vastata, muttei tavoitella.”

Entäs sitten vaatteet? Mihin kannattaa pukeutua?

”Johonkin, jossa tunnet olosi hyväksi. Myös hyvät alusvaatteet antavat lisää itsevarmuutta, vaikka kukaan ei niitä näkisikään.” (Haastattelussa Miranda kertoo suosivansa sukkanauhavyötä.)

Klassikko: kannattaako seksi ensimmäisillä treffeillä?

”Minun filosofiani on, ettei kannata, ennen kuin tuntee toisen paremmin, koska naisen energiat saavat kiintymään. On parempi käydä muutamilla deitellä ja katsoa, tekeekö mieli kiintyä vai ei.”

Mirandan mukaan kannattaa tapailla muutamaa miestä kerrallaan ja pitää kaikki vaihtoehdot avoimina ennen kuin on varma siitä, että mies on kelvollinen.

”Jos et makaa yhden kanssa, mielestäni on ihan ok deittailla toista ja kolmattakin.”

Jos sänkypuuhiin ryhtyy, tulisi muut deitit kuitenkin jättää rauhaan, neuvoo Miranda.

Lue myös:

Miranda Kerrin joululahjalla eläisi pari vuotta tekemättä töitä

Tom Cruisella suhde kuuluisaan alusvaatemalliin?

Miranda Kerrin ja Orlando Bloomin eron syy saattoi paljastua

Mistä tietää, rakastaako toista ihmistä vai onko vain rakastunut? Eroasiantuntija vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin rakkaudesta. 

Mitä rakastuminen on? 

– Rakastuminen on reaktio, joka tapahtuu kehossa ja mielessä, määrittelee erotutkija Marika Rosenborg. 

Hän on julkaissut vastikään kirjan Sinä selviät kyllä (Hidasta elämää), jossa käy läpi rakkautta erojen näkökulmasta.

”Rakastuminen haihtuu aina.”

Rosenborgin mukaan keskuudessamme on sarjarakastujia, jotka lähtevät helposti hormonivirtojen vietäväksi uudelleen ja uudelleen. Tällaiset ihmiset tarvitsevat aina uuden annoksen rakkautta ja jäävät helposti koukkuun tunteeseen. 

– Rakastuminen on mielestäni ainoana syynä huono pohja parisuhteelle tai naimisiin menemiselle, sillä rakastuminen haihtuu aina. Sen sijaan tarvitaan rakastamisen taitoja. 

Rakastaminen merkitsee pysyvyyttä, turvallisuutta ja kumppanuutta. Onnistuneiden parisuhteiden kannalta olisi tärkeää, että ihmiset puhuisivat siitä, mitä tarvitsevat parisuhteilta. 

Mistä sitten tietää, rakastaako toista ihmistä vai onko vain rakastunut?

Rosenborgin mukaan ei ole kehitetty mittareita, joka auttaisi tietämään onko rakkaus "oikeaa". Ihmisellä on oikeus määritellä se itse.

Monesti rakastuneena hehkutetaan: ”Minusta ei ole koskaan aiemmin tuntunut tältä”. Aika usein ihminen pystyy vasta jälkikäteen arvioimaan, oliko kyseessä aito rakkaus vai esimerkiksi pyörremyrskyromanssi. 

Kuinka montaa ihmistä voi rakastaa elämänsä aikana? 

– Vaikka kuinka montaa! Ei sille ole mitään rajaa. Osa ihmisistä on alttiimpia rakastumisen prosessille kuin toiset, Rosenborg kertoo. 

Onko mahdollista elää saman kumppanin kanssa koko loppuelämä? 

– Koko elämän kestävä parisuhde saman ihmisen kanssa on edelleen monen ihmisen toivelistan kärjessä, ja haluamme uskoa siihen, Rosenborg kertoo.

Hänen mukaansa elinikäinen parisuhde ei ole mahdoton, mutta sellaisen ylläpitäminen on entistä haastavampaa, kun ihmiset elävät yhä vanhemmiksi.

– Ihmisten parisuhdekäsitys on monimuotoistunut, ja nykyään on entistä enemmän polyamorista rakkautta ja avoimia suhteita. 

Rosenborg kuitenkin uskoo, että oikein rakennettu parisuhde voi kestää vaikka läpi elämän. 

Vierailija

Rakastuminen on huono pohja naimisiinmenolle – eroasiantuntija kertoo syyn

Minua viisaampi on sanonut, että rakkaus tulee ja menee, ystävyys on ikuista. Itse menin naimisiin rakkauden huumassa ja eihän se jatkunut sitä kahta vuotta kauempaa. Lopulta olimme avioliitossa, jossa molemmat ihmettelivät, miksi alunperinkään kuvittelimme voivamme elää onnellisina ikuisesti. Onneksi erosimme, ennen kuin teimme toistemme elämästä pahemman helvetin. Nyt muutamien "rakastumisten" ja niiden hiipumisten jälkeen olen vasta käsittänyt, että puolison pitäisi ennemmin olla se...
Lue kommentti

Oliko tavoitteissasi kivuliaaseen eroon kiinnijääminen? Tästä muistilistasta on hyvä lähteä liikkeelle.

1. Pidä yhteyttä.

Lähde liikkeelle vaivaannuttavan tiiviistä yhteydenpidosta. Käytä kaikkia mahdollisia viestimiä rajoittamatta kommunikointia pelkkiin pitkiin puheluihin. Myös hänen työsähköpostinsa ja Instgraminsa ovat kelpo osoitteita muistutuksille olemassaolostasi.

2. Kiellä kaikki.

Sulkeudu täysin ja anna negatiivisten tunteidesi patoutua. Purkautumisvaiheesta tulee paljon jännempää.

3. Ehdota yhteenpalaamista…

…joka toinen päivä. Muuta mieltäsi niin usein kuin mahdollista ja jätä viimeisistä käänteistä hänen vastaajaansa vuoroin syyllistäviä, vuoroin rakastavia ääniviestejä.

4. Puhu ex-kumppanistasi pahaa.

Kerro vahvasti väritetty ja eksääsi demonisoiva versio tapahtumista kaikille, jotka suostuvat kuuntelemaan. Sujauta joukkoon henkilökohtaisia salaisuuksia, joita olette jakaneen keskenänne onnellisina aikoina.

5. Avaudu hänen lähipiirilleen.

Hänen kavereihinsa törmätessäsi anna palaa. Onhan heidän hyvä tietää näkökulmasi asiaan.

6. Vakoile.

Tarkista päivittäin hänen kuulumisensa somesta. Pidä samalla silmällä hänen perheensä, futiskavereidensa ja lukioaikaisen ihastuksen puuhia.

7. Sulje ystäväsi ulos elämästäsi.

Pysyttele kaukana ymmärtäväisistä kuuntelijoista. Heillä on tapana nopeuttaa erosta selviämistä huolestuttavan paljon.

8. Tee itsellesi soittolista yhteisistä biiseistänne.

Kuuntele sitä aina hereillä ollessasi.

9. Lukittaudu kotiisi.

Älä lähde ulos. Ihmisten tapaaminen saattaa viedä ajatuksesi pois olennaisesta ja pahimmillaan piristää.

10. Laiminlyö itseäsi.

Jätä syöminen ja nukkuminen vähemmälle. Kärsiminen asiaan.