Energiasyöppöjen kanssa hengailua kannattaa välttää. Kuva: Shutterstock.
Energiasyöppöjen kanssa hengailua kannattaa välttää. Kuva: Shutterstock.

Yltiökielteiset ihmiset vievät energiaa ja tartuttavat pahan tuulensa. Ohita heidän kaatuva likasankonsa näillä viidellä vinkillä.

1. Älä vietä aikaa kielteisten ihmisten kanssa

Aseta rajat sille, kuinka paljon tapaat jatkuvasti valittavia kavereita. Jos haluat säästää energiaa, älä menen kahville valittajan kanssa vaan tee jotain mukavaa itseksesi. Jos valittajat täyttävät some-päivitysten virran, blokkaa heidän päivityksensä näkyvistä.

2. Tapaa valittajia vain porukassa

Yritä tavata kielteisiä ihmisiä niin, että paikalla on muitakin. Kahdenkeskisessä tapaamisessa kielteinen kaveri voi imeä kaiken energiasi, mutta jos paikalla on muitakin, energiasieppo ei saa kaikkea huomiota.

3. Johda keskustelua

Jos joudut viettämään aikaa kielteisessä porukassa, pyri johtamaan keskustelua ja juttelemaan valoisista asioista. Keskustelun johtaminen voi vaatia opettelua, mutta myönteinen ilmapiiri on hyvä palkinto.

4. Älä kuuntele valitusta

Valittajat pitävät ihmisistä, jotka tukevat heidän kielteisiä kantojaan. Jos et kuuntele marinamaratoneja ja tue urputusta, valittajat jättävät sinut todennäköisesti rauhaan.

5. Ole samaa mieltä

Jos ihminen on päättänyt pitää kynsin hampain kiinni negatiivista ajatuksistaan, energiaa ei kannata tuhlata yrittämällä kääntää hänen päätänsä. Esitä sen sijaan olevasi samaa mieltä hänen kanssaan. Sano vain "ok" tai "vai niin". Näin suojelet itseäsi hyökkäyksiltä tai riidoilta.

Ennen kuin hyllytät valittavan kaverin, muista kuitenkin, että kaikilla on vaikeita aikoja. On eri asia kaivata tukea, kun elämässä on vaikeuksia kuin valittaa aina.

Lähde: Womanitely.

Lue myös:

Miten pitkälle ystävyys taipuu?

Ystäväni on tekemässä virheen – pitääkö puuttua vai paijata?