Yleensä sen vain tietää, kun oikea osuu kohdalle. Kuva: Shutterstock
Yleensä sen vain tietää, kun oikea osuu kohdalle. Kuva: Shutterstock

Mikä saa ihmisen viehättymään toisesta? Tiedemiehet ja -naiset ovat löytäneet monta kiinnostavaa selitystä.

Tutut ominaisuudet saavat usein viehättymään toisesta ihmisestä. Jaetut arvot tai elämänkokemukset yhdistävät.

Tutkijat ovat myös havainneet, että puoliso saattaa usein muistuttaa omaa, vastakkaista sukupuolta olevaa vanhempaa.

Mutta on niitä hieman erikoisempiakin asioita. The Independent kokosi yhteen tutkimuksia pareja yhdistäneistä, psykologisista seikoista. Liittyykö jokin näistä oman suhteesi alkuun?

Leikit vaikeasti tavoiteltavaa

Roolileikit kunniaan! Parin vuoden takaisessa speed dating -tutkimuksessa selvisi, että nainen onnistui hurmaamaan miehen suhtautumalla tämän kysymyksiin kuin ne eivät voisi vähempää kiinnostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tosin temppu toimi vain, kun mies oli jo valmiiksi kiinnostunut naisesta. Eli uuden tyypin kiinnostusta tuskin pystyy tylyydellä herättämään. Käytös myös sai miehet pitämään naisista vähemmän, mutta haluamaan heitä silti. Rakkaus todellakin on monimutkaista.

Elät ekologisesti

Tuoreessa tutkimuksessa kävi ilmi, että ekologisia valintoja tekeviä miehiä ja naisia pidettiin haluttavampina kumppaneina pitkiin suhteisiin. Sen sijaan luksusostoksia tekevät shoppailuhirmut koettiin sopivammiksi hetken hupiin, ja heitä myös pidettiin fyysisesti viehättävämpinä.

Näytät onnelliselta (jos olet nainen)

Miehiä viehättää iloluontoinen puoliso, ainakin muutaman vuoden takaisen tutkimuksen mukaan. Tutkimuksessa koehenkilöille näytettiin kasvokuvia vastakkaista sukupuolta olevista henkilöistä ja tehtävänä oli arvioida niiden viehättävyyttä. Miehiin vetosivat iloiset kasvot. Ylpeällä ilmeellä ei juuri pisteitä ropissut. Naiset sen sijaan pitivät ylpeäilmeisistä miehistä huomattavasti enemmän kuin iloisista.

Tuoksut oikealta

Tutkijat arvelevat hajulla olevan enemmän tekemistä pariutumisessa kuin huomaammekaan. Etelä-Kalifornian yliopiston tutkimuksessa naiset haistelivat miesten hikisiä t-paitoja, ja ovuloivat naiset vaikuttivat suosivan kaikkein testosteronipitoisimpia paitoja. Joidenkin tutkimusten mukaan miehet kykenisivät myös haistamaan, kun nainen ovuloi, mikä sekin saattaa vaikuttaa parinvalintaan.

Vaikutat arvoitukselliselta

Ketäpä ei mysteeri kiehtoisi! Vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa naisille näytettiin kuvia miehistä ja kerrottiin, että miehet olivat nähneet naisten Facebook-profiilit ja pitivät niistä. Toiselle naisryhmälle puolestaan kerrottiin, että miehet pitivät heidän Facebook-profiilejaan keskinkertaisina.

Kolmannelle ryhmälle ei kerrottu, mitä mieltä miehet olivat näkemästään. Tämä ryhmä oli kaikkein viehättynein näkemiensä miesten kuvista. Todellisuudessa tutkijat olivat tietenkin keksineet päästään kuvien miesten ”mielipiteet”.

Kehonkielesi tekee vaikutuksen

Miten liikehdit? Jos otat tilan haltuun avoimella asennolla ja elehtimällä käsilläsi, parisuhteen syntyminen näyttää todennäköisemmältä. Tutkimuksessa tällaisen ihmisen kanssa haluttiin treffeille uudelleenkin kaksi kertaa todennäköisemmin kuin paikallaan istuneen.

Sinulla on koira

Jep, jo iltalenkillä karvaturri saattaa kiinnittää potentiaalisen deittikumppanin huomion. Mutta ei vain söpöytensä ansiosta.

Israelissa pari vuotta sitten tehdyssä kokeessa havaittiin, että koiran omistaminen saa miehen vaikuttamaan hoivaavalta ja sitoutumiskykyiseltä. Se saattaa myös antaa ihmisestä rennomman, iloisemman ja helposti lähestyttävämmän kuvan. Ainakin ensimmäinen keskustelunaihe on selvä!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Sallikaa nauraa

"LEIKIT VAIKEASTI TAVOITELTAVAA"

Tuo on täysi klisee, ei toimi. Antaa vain vaikutelman, että muija on itseään täynnä ja katselee nenän varttaan pitkin! Miehet saavat jatkuvasti pakkeja joten kukaan mies ei jää haaskaamaan aikaansa naiseen joka ei tunnu olevan kiinnostunut.

Koirakaan ei toimi, päin vastoin.. koirapasilleja ja karvoja joka paikassa, iljettävinta on kun nainen antaa koiran nuolla kasvojaan, sellaisen törkyturvan kanssa ei kukaan halua olla.

Vierailija

Aika kulttuurisidonnaista tuo vaikeastitavoiteltavuus. Jos siirretään samalle autiolle saarelle suomalaisia miehiä ja italialaisia naisia, niin mitään ei synny, kun naisten pitää saada antaa ensin vähintään viidet pakit ja miehet luovuttavat viimeistään toisista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla