"Just nyt täällä määrään vain minä!" Kuva: Shutterstock
"Just nyt täällä määrään vain minä!" Kuva: Shutterstock

Yksin oleminen nollaa ihanasti ajatukset ja rentouttaa päivän hälyn jälkeen. Lue, miksi omiin oloihin eristäytyminen kannattaa.

1. Voit oikeasti olla tekemättä mitään. Eikä tässä nyt tarkoiteta lorvailemista puhelimen äärellä tai kotiväen kanssa telkkarin tiirailua, vaan oikeasti omaa aikaa, jolloin et tee mitään. Sulje elämästäsi tunniksi kaikki ja keskity vain ja ainoastaan itseesi.

2. Pystyt todella kuuntelemaan itseäsi. Missä mennään, mitä sisälläsi tapahtuu? Voit summata päivän tapahtumia ja kuulostella tunteitasi. Kukaan ei ole häiriköimässä.

3. Toteuta itseäsi. Laula keuhkojesi pohjasta tai vedä näkymättömän yleisösi hurratessa mahtavimmat tanssikuviosi. Kirjoita päiväkirjaa, piirrä tai tai testaa lievästi sanoen luovia asuratkaisuja. Toistettakoon: kukaan ei ole näkemässä.

4. Harrasta mitä haluat. Onko sinulla harrastus tai intohimo, jota muiden on vaikea sisäistää? Nytpä heidän ei tarvitse, sillä sillä päätät itse, mille aikasi omistat. Virkkaatko avaimenperiä, teetkö leikekirjaa tai taiotko pullonkorkeista korvakoruja? Siitä vain, nauruskelua ei nyt kuulu.

5. Voit tehdä ihan mitä mieleen juolahtaa. Jos sängyllä pomppiminen rentouttaa, niin miksi ei? Lapsetuskohtaus jää sinun ja kotiseinien väliseksi salaisuudeksi.