Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Voi onnellisia isoäitejämme ja -isiämme! Ennen elämä saattoi olla kovaa, mutta ainakin deittailu oli yksinkertaisempaa. Vai oliko? Arvioi itse.

1. Ennen ei tarvinnut ajatella seksiä

Isovanhempien nuoruudessa kenenkään ei tarvinnut käyttää koko iltaa sen pohtimiseen, pitäisikö ensimmäisten treffien päättyä kiihkossa runtattujen lakanoiden väliin vai ei. Sitä ei tarvinnut miettiä siitä yksinkertaisesta syystä, että ensimmäisillä treffeillä ei menty sänkyyn. Piste. Ja kun seksiä tai sen mahdollisuutta, ei tarvinnut puntaroida, ehti paremmin keskittyä muihin asioihin. Kuten siihen, millainen tuo toinen tyyppi on, pidänkö hänestä, naurammeko samoille asioille, haluanko ehkä tavata hänet uudelleen.

Deittailu oli helpompaa silloin, kun kukaan ei tuntenut termiä "yhden illan juttu".

2. Ennen ei tarvinnut miettiä, missä tässä suhteessa oikein mennään

Yhden illan juttu, seksisuhde, tapailu, avoin suhde, seurusteleminen, ei-mitään-vakavaa. Olemmeko yhdessä vai olemmeko virallisesti yhdessä? Huoh.

Deittailu oli helpompaa silloin, kun parisuhteelle ei ollut tarjolla monia eri määreitä.

3. Ennen ei tarvinnut yrittää noudattaa kaiken maailman sääntöjä

Kuinka nopeasti toisen tekstariin voi tai pitää vastata? Kuinka usein voi lähettää viestin vaikuttamatta hullulta stalkkerilta? Saanko soittaa ensin vai pitääkö odottaa, että hän soittaa? Ja entäs some sitten: mikä status Facebookiin, miksi hän ei ole määritellyt "olevansa parisuhteessa" – ja entä  jos hän onkin? Ahdistus!

Toisaalta, nykyään ei tarvitse nääntyä nälkään päivystessään lankapuhelimen äärellä.

Deittailu oli helpompaa silloin, kun somestatusten stalkkaamiseen ei mennyt kaikkea ihastumisaikaa.

4. Ennen oli selkeä treffietiketti

Poika toi tytölle kukkia ja sitten mentiin elokuviin tai syömään. Mies saattoi tytön kotiovelle ja villeimmät saattoivat vähän pussailla onnistuneiden treffien jälkeen.

Nykyään treffit voivat tarkoittaa mitä vain, eli mitä tehdä ja minne mennä? Olenko tylsä jos ehdotan elokuvia ja kuinka paljon valitsemani elokuva kertoo minusta? Pitäisikö sittenkin mennä kahville, huvipuistoon vai villiintyä värikuulasotaan? Yhtäkkiä kaikki vaihtoehdot tuntuvat paljastavan minusta liikaa. Eikö ole enää mitään neutraalia treffipaikkaa?

Deittailu oli helpompaa silloin, kun ei tarvinnut onnistua yllättämään toista luovalla treffi-idealla.

5. Ennen oli vähemmän vaihtoehtoja

Mitä vähemmän vaihtoehtoja sitä vähemmän tasapainoiltavaa – eli vähemmän ongelmia. Kun lähes kaikki on mahdollista, valinnoilla on paljon merkitystä: ne määrittelevät meitä. Meidän on yhä vaikeampi hurmata ja ymmärtää toista, kun odotuksemme voivat olla hyvinkin erilaisia. Siinä ei ole mitään väärää, että jokainen uskaltaa jahdata unelmiaan – se vain tekee deittailusta vaikeampaa.

Deittailu oli helpompaa silloin, kun emme joutuneet tekemään yhtä paljon valintoja.

Lähde: Elitedaily.com

Lue lisää:

Mistä tietää olevansa treffeillä?

Treffikumppani on hurmattava 12 minuutissa – nämä asiat ratkaisevat

Pikadeittailu tekee naisestakin metsästäjän