Me Naiset
|
Heini Maksimainen

Kun Maria kertoo päivästään, Martti ynähtelee ja jatkaa tietokoneen näpyttelyä. Asiantuntijat neuvovat, miten höpöttäjä ja kotinollaaja löytävät keskusteluyhteyden.

Maria: "Kilpailen Martin huomiosta tietokoneen ja netin kanssa."

Martti: "En osaa vain olla ja jutella, mielestäni samalla voi tehdä muutakin."

Asiantuntijat neuvovat:

1. Romantiikan edistämisprojekti

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Pariskunta puhuu ruokaa laittaessaan ja kauppareissulla. Heidän kannattaisi sulkea televisio aterioiden ajaksi ja silloin Martin tulisi pidättäytyä kokonaan mobiilin hiplaamisesta. Parisuhteen kukoistuksen viimeistelee se, että viikonloppuillat julistetaan teknologiavapaiksi. Tämä ajatus kannattaa markkinoida Martille romantiikan edistämisprojektina. Martti ei välttämättä syty romantiikalle, mutta projektia hän ei voi vastustaa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jussi T. Koski, arkiähkystä kirjoittanut Crele-Code-koulutusten kehittäjä

2. Pyhittäkää puolituntinen

"Kampaajana olen oppinut, että osa ihmisistä haluaa olla äänessä koko ajan, osa odottaa keskustelulta vastavuoroisuutta. Jotkut taas haluavat olla rauhassa.

Suhteessa pitää kunnioittaa sitä, että toisella on erilainen tapa kommunikoida. Parin kannattaa aloittaa siitä, että he rajaavat illasta vaikka puoli tuntia yhteiselle keskustelulle ja puuhastelulle. Sinä aikana Martti ei avaa konetta. He voisivat lisäksi yrittää jutella Marttia kiinnostavista aiheista, kuten musiikista tai tv-sarjoista."

Eija Hakala, hiusmuotoilija, kampaamo Flowhair

3. Kävelyä ja hartiahierontaa

"Minulle koti on paikka, jossa haluan levätä ja unohtaa menneen työpäivän. Martti vaikuttaa samanlaiselta kotinollaajalta, kun taas Maria haluaa prosessoida työasioita kotona. Kodilla on osapuolten elämässä erilainen rooli.

Jos parin on vaikea keskustella kotona, heidän kannattaa viettää aikaa kodin ulkopuolella. Onnistuisiko keskustelu kävelyllä? Lisäksi pari voi antaa toisilleen hartiahieronnan. Välillä on helpompi ilmaista itseään teoilla kuin sanoilla."

Mika Hotakainen, Miesten vuoro -dokumentin ohjaaja

Osallistu keskusteluun: Roikkuuko sinunkin puolisosi koneella? Miten kiinnität hänen huomionsa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla