Treffien ei aina tarvitse tarkoittaa ravintolaillallista tai elokuviin menoa. Kokosimme treffivinkit, joista selviätte ilmaiseksi.

Ensitreffien suunnittelu on jännittävää puuhaa. Luistaako juttu, onkohan toinen sellainen kuin kuvitelmissa, osuvatko kemiat kohdilleen... Pohdittavaa riittää.

Jo pitkään parisuhteessa olevillekin suositellaan usein treffailua. On tärkeää muistaa viettää aikaa kaksin, ja pieni irtiotto arjesta antaa suhteeseen usein virtaa pitkäksi aikaa. Treffit tutun, rakkaan kumppanin kanssa eivät tietenkään jännitä, mutta ongelmaksi muodostuu usein aivan toinen pulma: mitä ihmettä sitä tekisi? 

Tavallisimpia treffipaikkoja lienevät kahvilat, ravintolat ja kulttuuririennot, kuten elokuvissa tai teatterissa käyminen. Kaikki vallan mukavia vaihtoehtoja, mutta rahan menoa niissä ei voi välttää. Me väitämme kuitenkin, että treffeistä voi selvitä aivan minimaalisin kustannuksin – tai jopa täysin ilmaiseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Listasimme joukon vinkkejä siihen, miten treffit voi järjestää (lähes) ilmaiseksi. Osa vinkeistä saattaa vaatia julkisen liikenteen matkalippua tai esimerkiksi autolla ajelua, mutta illalliskustannuksia tai pääsylippuja näillä treffeillä ei tarvitse pulittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

P.S. Vinkkejä voi mainiosti soveltaa myös kaveritreffeille!

 1. Lähtekää metsäretkelle. Treffit luonnon helmassa ovat monen mieleen. Suomi on täynnä hyviä luontotreffipaikkoja metsistä kansallispuistoihin, järvien ja meren rantoihin ja luontopolkuihin. Myös suurimmista kaupungeista löytyy rutkasti kauniita luontokohteita. Metsässä saa olla rauhassa, ja kävellessä juttu luistaa. Parhaimmillaan aktiivinen reippailu kommelluksineen yhdistää kumppaneita entisestään. Eväät kannattaa toki napata mukaan! 
 2. Leikkikää turisteja kotikaupungissanne. Irtiotto arjesta järjestyy ilman etelänlomaa tai Tallinnan-reissuakin. Käykää kotikaupunkinne tunnetuimmissa kohteissa ja yrittäkää katsella niitä uusin silmin. Turistin leikkiminen omalla asuinseudulla on yllättävän hauskaa, kun siihen suhtautuu uteliaasti. Siinä sivussa saattaa löytää jopa paikkoja, joissa ei ole ennen tullut käyneeksi, vaikka ne niin lähellä ovatkin. Muistakaa ottaa pari hauskaa kuvaa matkamuistoksi.
 3. Käykää Kiasmassa. Museon pääsylipusta saa usein kustantaa kympin tai pari, mutta poikkeuksiakin on. Nykytaiteen museo Kiasmaan Helsingissä on vapaa pääsy joka kuukauden ensimmäinen perjantai. Siitä vain taidetta katselemaan! Myös oman paikkakunnan museoiden sisäänpääsykäytännöt kannattaa tarkistaa ilmaisten päivien toivossa.
 4. Löylytelkää saunassa. Usko pois, saunailta taipuu treffeiksi vallan mainiosti. Lämmittäkää oma sauna, käykää taloyhtiön saunassa tai julkisessa saunassa. Esimerkiksi Helsingin Sompasauna on ilmainen. Istukaa lauteilla pitkän kaavan mukaan, jutelkaa rauhassa ja nauttikaa. Nämä treffit sopivat parhaiten jo seurusteleville, vaikka rohkeimmat voivat toki viedä saunaan Tinder-matchinkin.
 5. Mars Linnanmäelle! Jos asutte Helsingin seudulla, ottakaa suunnaksi Lintsi. Alueelle pääsee ilmaiseksi, miljöö on kaunis ja viihdyttävä. Jos rahaa löytyy, voitte ajaa kierroksen vanhassa puuvuoristoradassa tai kiivetä maailmanpyörän kyytiin, mutta yhtä hauskaa on vain kävellä, muistella lapsuuden suosikkilaitteita ja nauraa toistenne hassuille heijastuksille peilikujalla.  
 6. Menkää luistelemaan. Kaiva pölyttyneet luistimet kaapista ja suuntaa kumppanin kanssa teko- tai luonnonjäälle. Saatte hyvää liikuntaa ja raikasta ilmaa, ja luistimilla suhailu tarjoaa usein mahdollisuuden hauskoihin tilanteisiin ja romanttiseen liitelyyn käsi kädesä. Pakatkaa kahvi tai kuuma mehu termospulloon jo kotona, niin säästytte kahvilamaksuilta. 
 7. Tehkää uintireissu. Jos talvella luistellaan, niin kesällä uidaan. Onko kaupungissasi syrjäisiä uimarantoja, suojaisia järviä tai hyppypaikkoja kallioilla? Lähtekää yölliselle uimareissulle lämpimänä kesäiltana, sillä kahdenkeskinen uinti lähentää kummasti. Voitte pakata kotoa pullakahvit mukaan.
 8. Käykää avannossa. No niinpä, voihan talvellakin uida. Tehkää rohkea retki avantoon. Jos touhu on toiselle vierasta, voi kokeneempi avantouimari toimia tsemppaajana. Jos olette molemmat ensikertalaisia, pääsette voittamaan itsenne yhdessä. 
 9. Suunnatkaa maalaishuutokauppaan. Se on hauskaa puuhaa, vaikkei välttämättä lopulta osoittaudu kovin halvaksi. Periaatteessa huutokaupasta on mahdollista selvitä kotiin ilmaiseksikin! Oikeasti ilmaiseksi pääsee taidehuutokauppojen näyttöihin, eikä pelkoa rahan menosta ole, ellei tilillä satu lojumaan ylimääräisiä kymppitonneja. Ihmetelkää arvokasta taidetta ja tutkikaa, kuka taiteilija on juuri nyt kysytyin. Joskus huutokaupoissa on tarjoiluakin suklaakonvehtien muodossa. 
 10. Ajelkaa kierros metrolla tai raitiovaunulla. Helsinkiä on hauska tutkia julkisen liikenteen kulkuneuvoista käsin. Jos kuukausiliput löytyvät jo valmiiksi, nämä treffit tulevat halvaksi. Ajakaa kierros päästä päähän teille vieraammalla raitiovaunulla eli ratikalla eli spåralla, tai hypätkää metron kyytiin. Halutessanne voitte jäädä pois kiinnostavalla pysäkillä ja tutkailla ympäristöä. 
 11. Antakaa toisillenne hieronnat. Tämä käy luontevimmin jo vakiintuneilta pariskunnilta. Laittakaa kännykkään esimerkiksi puolen tunnin ajastin, jonka aikana toinen antaa toiselle perusteellisen hartia-, selkä-, pää- tai jalkahieronnan. Kun kello soi, vaihtakaa paikkoja yhtä pitkäksi ajaksi. Reilua, nautinnollista ja intiimiä. 
 12. Käykää kasvitieteellisessä puutarhassa. Ne ovat mahtavan tunnelmallisia paikkoja käyskentelyyn. Helsingin kasvitieteelliseen puutarhaan on vapaa pääsy joitakin kertoja vuodessa, ja esimerkiksi Oulun kasvitieteellinen puutarha on ilmainen. Myös erilaiset puistoalueet käyvät tähän tarkoitukseen. Tampereella Hatanpään arboretum on upea, Helsingissä Etelä-Haagan Alppiruusupuisto tai Roihuvuoren kirsikkapuisto loistavat kukinnan aikaan.
 13. Hyödyntäkää ilmaiskonsertit. Keikalla on hauska viettää treffi-iltaa, mutta se on usein varsin tyyristä puuhaa. Onneksi ilmaiskonserttejakin järjestetään monissa kaupungeissa etenkin kesäisin. Tutkikaa kotikaupunkinne tarjonta jo hyvissä ajoin ja merkitkää mahdolliset konserttipäivät kalenteriin. 
 14. Käykää sienessä tai marjassa. Luonnon antimien kerääminen on paitsi hyödyllistä myös hauskaa (ainakin jos hyttysparvi ei yllätä). Selvittäkää hyvä apaja, napatkaa kori tai ämpäri mukaan ja lähtekää metsään. Treffejä voi halutessaan jatkaa kotona valmistamalla saaliista sapuskaa, mutta se vaatii toki ruokatarvikkeiden ostamisen.
 15. Käykää katukirppiksillä. Facebookin alueryhmistä voi bongata eri asuinalueiden kirppispäiviä tai muita katutapahtumia. Niissä on kiva kierrellä tai etsiä aarteita halvalla. Jos kantti kestää, ottakaa yhteinen kirppispöytä päiväksi ja menkää myymään – saatatte jäädä jopa plussalle. 
 16. Pitäkää leffailta kotona. Maailman yksinkertaisimmat, mutta usein toimivimmat treffit vietetään kotisohvalla elokuvaa katsellen. Valitkaa yhdessä leffa suoratoistopalvelusta tai vuorotelkaa: sinä valitset tämän kerran leffan, kumppanisi seuraavan. Voitte tietysti myös katsoa, mitä tavallisesta telkkarista tulee. Tärkein ohje on tämä: sulkekaa puhelimet ja keskittykää vain leffaan ja toisiinne. 
 17. Käykää näyttelyavajaisissa. Vaikka ei kuuluisi taidepiireihin, kukaan ei estä käymästä taidegallerioiden näyttelyavajaisissa. Eräs näyttelykävijä tietää kertoa, että kutsuja avajaisiin voi tipahtaa syliin pienellä vaivalla, jos liittyy useamman gallerian uutiskirjelistalle. Tarjolla on usein ilmaista kuohuvaa tai naposteltavaa. 
 18. Käykää pyöräilemässä. Polkekaa ympäri kaupunkia ja pysähtykää jokaiseen kivaan paikkaan katselemaan maisemia. Pakatkaa mukaan evästä, ja pitäkää huilitauko parhaimman näköisellä paikalla. Muutamalla eurolla saatte halutessanne ruokakaupasta rasian jäätelöä – omat lusikat mukaan! Fillaritreffit ovat parhaimmillaan ilman aikatauluja.
 19. Opetelkaa uusi taito Youtubesta. Tämä vaatii vähän heittäytymistä. Katsokaa yhdessä jokin opettavainen Youtube-video, ja kokeilkaa opetella uusi taito yhdessä. Voitte valita esimerkiksi kokkausvideon, kauneustutoriaalin, harjoitella maalaamista tai soittamaan jotakin soitinta. Nämä vaativat toki tarvikkeita, mutta täysin ilmaiseksi voi opetella vaikkapa lausumaan englantia eri aksenteilla tai tekemään taikatemppuja.
 20. Tehkää retki Ikeaan. Malliasuntojen ja huonekalujen lomassa on hauska haaveilla ja jutella molempien sisustusmausta. Kun nälkä yllättää, voitte ostaa 50 sentin hodarit. Ikea-käynnistä voi selvitä ilmaiseksi, mutta se vaatii toki rutkasti tahdonvoimaa, jotta ette lähde treffeiltä kotiin kolmen uuden viherkasvin, kynttilöiden ja pakastelihapullien kera.
 21. Kokeilkaa geokätköilyä. Muistatko vielä geokätköilyn? Hauskasta harrastuksesta puhuttiin paljon kymmenisen vuotta sitten, mutta se on kenties jo unohtunut monilta. Jos päämäärätön kävely ei ole teidän juttunne, lähtekää metsästämään kätköjä. Se on kuin aarteen etsintää, ja mikä parasta, etsinnän aikana ehtii jutella mainiosti. Ohjeet ja vinkkejä löydät täältä.
 22.  Rakentakaa maja. Tekeekö mieli vähän hassutella? Kasatkaa kokoon maja peitoista, tyynyistä, tuoleista, pöydästä ja patjasta. Tehkää pesästä mahdollisimman mukava. Sammuttakaa sitten huoneesta lähes kaikki valot, ja kömpikää majaanne katsomaan leffaa tai tv-sarjaa läppäriltä – tai ihan vain kuiskuttelemaan toisillenne mukavia.
 23. Pelatkaa yhdessä. Moni viettää koti-iltoja tv-sarjoja katsellen tai kännykkää selaten. Milloin olette viimeksi pelanneet yhdessä? Kaivakaa esiin vanha lautapeli tai pelikortit, tai asettukaa sohvalle pelaamaan konsolipeliä yhdessä. Sääntöjen opettelu vaatii vähän hermoja, ja jotkut pelit pohjautuvat yhteistyöhön. Siinäpä haastetta!
 24. Tehkää testejä. Aina on mahdollista oppia uutta toisesta, vaikka takana olisi jo montakin yhteistä vuotta. Olemme kuulleet, että Me Naisten suosittuja testejä on erityisen hauska tehdä yhdessä kumppanin tai kaverin kanssa. Tehkää testit vuorotellen tai kysykää toisiltanne kysymykset. Saatatte yllättyä tuloksista! 
Sisältö jatkuu mainoksen alla