Kodin Kuvalehti
Onko tämä se elämä, jonka halusin? Yksin on enemmän aikaa miettiä omia toiveitaan.
Onko tämä se elämä, jonka halusin? Yksin on enemmän aikaa miettiä omia toiveitaan.

Pelot karisevat, ystävyyssuhteet syvenevät ja ruokaa riittää seuraavaksikin päiväksi. Listasimme 22 syytä iloita yksinelosta.

 1. Ei tarvitse ilmoittaa kenellekään, jos tekee mieli jäädä vielä yksille.
 2. Kukaan ei ole syönyt jäätelöä/suklaata/sipsipussia, jonka jemmasit pahan päivän varalle.
 3. Saa flirttailla sielunsa kyllyydestä – jos on sinkku tai sopinut parisuhteensa säännöistä.                
 4. Ex tempore -lähdöt ovat helpompia, kun ei tarvitse neuvotella aikatauluista, selittää menemisiään tai odotella ovensuussa.
 5. Oman asuntonsa saa sisustaa tai kausisomistaa kuten haluaa (jos haluaa).
 6. Kun tekee ruokaa, sitä jää seuraavaksikin päiväksi.
 7. Kukaan ei hoputa tai hidastele. Saa tehdä askareet juuri niin nopeasti tai hitaasti kuin haluaa.
 8. Ei tarvitse sietää kenenkään muun sotkuja. (Omat pyykkikasat ärsyttävät huomattavasti vähemmän kuin muiden.)
 9. Yksin oppii itsenäiseksi ja pelottomaksi, koska kukaan muu ei hoida asioita puolestasi. Itsestään voi löytää uusia puolia, kun on pakko ajaa itse autoa / nukkua yksin / uusia vakuutukset / käyttää iskuporakonetta.
 10. Unenlaatu on parempaa, kun kukaan ei kuorsaa tai pyöri vieressä. (Ratkaisu voi olla myös vuorotöitä tekevä puoliso. Tai eri makuuhuoneet. Tai korvatulpat.)
 11. Elämä ärsyttää paljon vähemmän, koska itselleen ei jaksa nalkuttaa. Tulee kinasteltua huomattavasti vähemmän turhista asioista.
 12. Ei tarvitse viettää aikaa kenenkään muun vaikeiden sukulaisten tai kavereiden kanssa.
 13. Ehtii ajatella enemmän ja paremmin, kun ei koko ajan puhu. Luovuuskin vaatii kukkiakseen rauhaa ja hiljaisuutta. Voi vaikka kirjoittaa romaanin.
 14. Itsetuntemus kehittyy, kun on rauhaa kuunnella itseään.
 15. Ystävyyssuhteet syvenevät, kun niille on enemmän aikaa. Yksin huomaa, että rakkautta saa muualtakin kuin parisuhteesta.
 16. Yhdelle on aina tilaa ravintolassa / teatterissa / hotellissa. (Huone kyllä maksaa enemmän.)
 17. Yksin on enemmän aikaa miettiä omia toiveitaan ja haaveitaan. Onko tämä se elämä, jonka halusin? Mitä todella haluan?
 18. Kukaan muu ei jätä kaapinovia auki / vessanpöntön kantta ylös / sukkia lattialle / likaisia astioita tiskialtaaseen.
 19. Yksin tutustuu enemmän uusiin ihmisiin, kun elämä laajenee helpommin kodin ulkopuolelle.
 20. ...ja jaksaa vielä unelmoida ja uskoa romanttiseen rakkauteen, kun arkirealismi ei ole päässyt väliin (paitsi masentavien Tinder-treffien jälkeen).
 21. Ei tarvitse odottaa toisen kotiintuloa, että voi katsoa suosikkisarjan seuraavan jakson. Voi vetäistä vaikka kaikki jaksot putkeen, jos siltä tuntuu.
 22. Kun on itse vastuussa itsestään, oppii, ettei omaa onnea kannata ulkoistaa kenellekään muulle. Ei ole väärällä tavalla riippuvainen muista, kun huomaa, että voi itse tehdä asioita, jotka lisäävät iloa ja tyytyväisyyttä. On mahtava tunne tajuta, että vastaa itse elämänsä yleistunnelmasta.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla