Asiantuntijan mukaan häissä halutaan nyt tarjota elämyksiä. Kuva: Shutterstock
Asiantuntijan mukaan häissä halutaan nyt tarjota elämyksiä. Kuva: Shutterstock

Hääkakut ripustetaan nyt kattoon, ja omille häille luodaan brändi.

Perinteiset suomalaiset juhannushäät ovat tyyliltään melko kaukana amerikkalaisista satuhäistä – mutta toki uusia häätrendejä rantautuu meillekin joka vuosi. Esimerkiksi samanlaisiin asuihin puetut morsiusneidot ovat trendituliaisia rapakon takaa.

Amerikkalaisen hääasiantuntijan mukaan hääparit haluavat nyt yllättää vieraansa julkkisten tyyliin elämyksellisillä juhlilla, joissa esimerkiksi tehdään leikkitatuointeja, hääkakku roikkuukin ylösalaisin katosta, ja sulhanen ja miespuoliset vieraat vetäytyvät juhlahumun keskeltä hetkeksi miesluolaan.

Newyorkilainen hääsuunnittelija Fallon Carter listasi You&Your Wedding -lehdessä 10 tämän vuoden kuuminta kansainvälistä häätrendiä.

1. Kynttiläkruunukakku

Katosta roikkuva kakku tarjoaa varman puheenaiheen vähän tuntemattomammillekin sukulaisille.

2. Huntu

Muun muassa Herttuatar Catherine, Beyoncé ja Kim Kardashian tekivät hunnusta jälleen muodikkaan ja halutun.

#LOVE #TONIGHT #FINALE

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

3. Cocktail-juhlat

Häävieraille ei ole pakko tarjoilla päivällistä tai illallista. Pienemmänbudjetinjuhlat syntyvät cocktailtilaisuuden tyylillä. Carterin mukaan pikkupurtavan kanssa voi myös leikitellä enemmän.

4. Hääkakuttomat bileet

Yhä useammissa häissä tarjotaan tänä vuopnna perinteisen hääkakun sijaan esimerkiksi hääkeksejä tai hääpiirakoita.

Wedding cookie details.

A photo posted by Indah Kartika (@patsycookies) on

5. Rannekukat

Kun morsiuskimppu on kiinni ranteessa, jäävät kädet kätevästi vapaiksi.

6. Leikkitatuoinnit

Nyt häävieraita ilahdutetaan myös tatuointinurkkauksilla. Rakkauden ilosanomaa julistavat leikkitatskat tehdään sabluunoiden ja ihomaalien avulla.

7. Miesluolat

Fallon Carterin mielestä juhlatilaan kannattaa rakentaa erilaisia tiloja. Esimerkiksi miehille tarkoitetussa miesluolassa sulhanen ja miesvieraat voivat poltella sikareita ja nautiskella laatuviskejä. Suomalaisessa hääperinteessähän ilmiö on tunnettu jo pitkään: takakontista nautiskellun piilopullon ilot.

8. Häiden brändääminen

Morsiusparit kehittävät häilleen logoja, hashtägejä ja tunnuslauseita, joita he sitten käyttävät niin hääkutsuissa kuin juhlien koristeissakin.

9. Herkkupisteet

Hodarikiska, hattarakone, jäätelökioski... Häihin halutaan elämyksellisyyttä myös pikkupurtavien tarjoilutapojen myötä.

10. Ilmakuvat

Nyt hääkuvaajat lähetetään helikopterilla ilmaan ja tavishäätkin halutaan ikuistettavan paparazzikuvakulmasta.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

Naimisiin itsensä kanssa – naisten soolohäistä tuli ilmiö

Tuleeko tästä Paula Vesalan tulkitsemasta kappaleesta ensi kesän häähitti?

Jotain vanhaa, uutta, lainattua ja sinistä – tunnetko hääperinteen taustat?

Vali, vali. Ja vielä kerran vali.

Aina on joku huonosti! Jokainen tuntee – tai tietää – ihmisen, jolla on tapana valittaa lähes aina. Elämäntapavalittajat on ihan oma lajinsa, mutta on niitä muunkinlaisia valittajia. Psychology Todayn mukaan mukaan valittajat voidaan jakaa kolmeen eri tyyppiin. Tunnistatko itsesi tai jonkun läheisesi?

 

1. Krooninen valittaja

Krooninen valittaja on sama kuin elämäntapavalittaja. Hän näkee asioissa ensisijaisesti aina jotain kielteistä – jotain mistä valittaa. Krooninen valittaja ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi sitä, että ajatukset muokkaavat aivoja niin, että mitä enemmän jotakin asiaa pohtii, sen vahvemmaksi kyseiseen asiaan liittyvät sidokset aivoissa muodostuvat. Niinpä valittaminen muokkaa aivoja siihen suuntaan, että kielteisiä ajatuksia syntyy entistä helpommin. Mutta tämähän pätee myös toisin päin. Mitä enemmän ruokkii aivojaan myönteisillä asioilla, sitä enemmän syntyy hyviä ja kivoja ajatuksia.

2. Puhisija

Turhautuminen, viha, pettymys ja niin edelleen. Puhisija valittaa päästämällä tunteensa ulos. Se tekee ihmiselle toki jossakin määrin hyvää, mutta puhisijan ongalmana on se, että hän keskittyy liikaa vain omiin tunteisiinsa – ja nimenomaan niihin kielteisiin tunteisiin. Raskasta puhisijan käyttäymisessä on se, että hän tarvitsee aina jonkun kuuntelijan, uskotun, jonka päälle vyöryttää tunneryöpyt. Puhisija janoaa yleensä huomiota ja sympatiaa, mutta ratkaisut eivät häntä yleensä kiinnosta. Hän vain velloo tunnemylläköissään.

3. Intrumentaalinen valittaja

Oletko valittanut siitä, miten kumppanisi luottokorttilasku on taas liian suuri? Jos kyllä, tämä on esimerkki intrumentaalisesta valittamisesta. Siinä valittamiseen on yleensä jokin hyvin konkreettinen syy. Mutta aikaisemmista valittajatyyppeistä se eroaa niin, että tarkoitus on ratkaista ongelma.

Miten sitten päästä valittajasta mahdollisimman nopeasti eroon, jos tilanteeseen joutuu yllättäen? Kerroimme jo aikaisemmin keinoista, joita voi yrittää. Tässä ne tulevat kertauksena:

1. KUUNTELE, NYÖKKÄILE, MYÖTÄILE

Vain tukemalla hänen tuntemuksiaan hiljennät valittajan. Näin se valitettavasti menee. Hyviä apukommentteja: niinpä, todellakin, kamalaa, just niin. Valitus kestää enintään minuutteja. Ehkä viisi. Tai kymmenen. Pure hammasta ja kestä! Valittajat haluavat tulla kuulluiksi. Anna heille se ilo.

2. SYMPPAA

Unohdetaan kuule kaikki sarkasmi, silmien pyörittely ja tuskastunut huokailu. Anna valittajalle aitoa sympatiaa.

3. HARHAUTA

Vaihda keskustelun aihetta, mutta viekkaasti. Käytä harhautuksen syöttinä jotain mehukasta. Mikä hänen lempielokuvansa olikaan? Oliko hänen suosikkiyhtyeensä tulossa Suomeen? Entäs pikkujoulut – eikö niistä löytyisi jotain kevyttä ja kivaa puitavaa? Kauhean vaikeaa, mutta kokeilemisen arvoista.

4. MUISTA: ÄLÄ KEKSI RATKAISUJA

Teet virheen, jos rupeat tarjoamaan valittajalle sellaisia. Valituksesta ja ratkaisuista syntyy vain loputon kierre. Miksi juuri sinun ratkaisusi ei kelpaa? No kuules! Koska... ja koska... ja koska...

Jos satut olemaan itse valittaja ja luit jutun, muista tämä:

– Vaikka stressi tarttuu, se ei tarkoita, että pitää jäädä olosuhteiden uhriksi. Stressi on tunnetila, valittaminen sen sijaan toimintaa. Toisin sanoen voit itse päättää, että lopetat valittamisen, työelämän tutkija Anu Järvensivu kannustaa aikaisemmin Me Naisille antamassaan haastattelussa

Ja jos nyt pikkasen nipisti sydämestä, ei ihme. Valittaminen nimittäin ihan oikeasti pilaa elämän – sekä oman että muiden. Lue lisää:

Lähteenä myös: Lifehacker

Vierailija

Tunnistatko itsesi? Valittajia on kolmea eri tyyppiä

Tunteeko Inka Simola moniakin ihmisiä, jotka ovat pelkkiä valittajia? Olen kuullut ihmisten valittavan ja purkavan tuntojaan ynnä muuta, mutta heidän leimaamisensa ainoastaan valittajiksi ei olisi pelkästään epäoikeudenmukaista ja virheellistä, vaan myös väärin. Ihmisten näkeminen puhtaasti "valittajina" kertoo aika paljon enemmän näkijästä itsestään - kyseessä on todennäköisesti itsekeskeinen ja välinpitämätön yksilö, joka kuvittelee varmaan olevansa jotenkin muita parempi. Mikä onnistuu...
Lue kommentti

Välillä on ihan okei keskittyä myös niihin sinkkuelämän hyviin puoliin.

Jostain syystä vallalla on käsitys siitä, että näin loppuvuonna kaikki haluavat olla mieluummin parisuhteessa kuin sinkkuja. Yhdysvalloissa puhutaan jopa cuffing seasonista eli sesongista, jona kaikkein vannoutuneinkin sinkku alkaa pohtia, että parisuhde saattaisi sittenkin olla kiva juttu.

Mutta ovatko talven kylmyys ja juhlapyhien vietto jonkun kainalossa riittävän hyviä syitä pariutua? Sosiaalisessa mediassa muistutellaan parhaillaan sinkkuuden hyvistä puolista, kenties vastaliikkeenä kuluvan vuodenajan parisuhdekeskeisyydelle.

Sinkkuuden iloja on jaettu kasapäin Twitterissä tunnisteella #WhenImNotDating. Sekä parisuhteessa että sinkkuudessa on tietenkin sekä hyvät että huonot puolensa, mutta nämä päivitykset saavat sinkkuuden kuulostamaan aika hiton upealta.

Poimimme twiiteistä parhaat syyt pysyä sinkkuna.

1. Voi tehdä ihan mitä haluaa

No ihan kuin parisuhteessa ei muka voisi toteuttaa itseään, mutta sinkkuna asioista ei tarvitse neuvotella sitäkään vähää. Ei kompromisseja!

2. Kaikki on omaa

Koko pitsa/karkkipussi/kirsikkatomaattirasia vain itselle, aah.

3. Voi olla juuri niin karvainen tai karvaton kuin haluaa

Kyllä, joskus karvoja tulee ajeltua myös miellyttämisen vuoksi, vaikkei sinänsä olisi mikään pakko.

4. Säästyy rahaa

Deiteillä käyminen saattaa tulla hitsin kalliiksi.

5. Itsetunto ei romahtele

Ei toiveita, ei pettymyksiä.

6. Jää enemmän aikaa hemmottelulle

Deiteillä ravaaminen vie rahan lisäksi aikaa. Joskus on ihanaa olla koko ilta yksin omassa rauhassa ja ihan vain hemmotella itseään.

7. Deittailemattomuus on hauskaa

Ei hauskanpidon tarvitse olla aina muista ihmisistä kiinni.

8. Epämiellyttävät kohtaamiset jäävät väliin

Voit tapailla vain lempi-ihmisiäsi!

9. Harrastuksiin voi todella paneutua

Koko kämppä kasveille? Sinkkuna siitäkään ei tarvitse neuvotella.

Mikä sinkkuudessa on mielestäsi parasta? Keskustele kommenteissa!