Kohta kiitellään. Kuva: Shutterstock
Kohta kiitellään. Kuva: Shutterstock

Se on pienestä kiinni.

Puolisosi Jarno vei tunti sitten biojäteastian, huomasitko? Huomasit, hyvä. No halasitko Jarnoa ja sanoit, että olitpa Jarno kiltti taas? Olisi kannattanut!

Pienistä kiitollisuudenosoituksista näyttäisi tuoreen tutkimuksen mukaan koostuvan onnellinen parisuhde. "Kiitos, olet ihana, Jarno" -hetket roskien viemisen, lumitöiden, rosollipunajuuren pilkkomisen tai sohvapöydälle tuodun maitokahvikupposen jälkeen lisäävät onnellisuuden tunteita viikkokausia ja saavat tuntemaan kiintymystä.

Samantyyppisiä tuloksia on käynyt ilmi useissakin ihmiskokeissa, joten kiitollisuuden voimaan kannattaa ilmeisesti luottaa. Pari tarkentavaa huomiota tarvitaan:

- sillä ei ole väliä, kuinka usein viedään roskia tai pilkotaan punajuuria. Merkitystä on sillä, kuinka kiitollinen fiilis kumppanin teosta tuli. Kiitollisuus lisää muitakin positiivisia tunteita rakasta kohtaan.

- "kiitos" sinänsä on hyvä, mutta sen pitäisi vielä kummuta syvältä: onnellista suhdetta ennakoi, jos huomaa olevansa kiitollinen koko mahtavasta kumppanista eikä vain siitä, että tämä juuri äsken pilkkoi punajuuret.

Kuulostaa... öö, yksinkertaisen höpsöltä? Koiran koulutukselta? Vähän teennäiseltä? No ainakin siltä, että taas neuvotaan hoitamaan parisuhdetta ja keskittymään kullan hyviin puoliin. Pitkinä pyhinähän siihen onneksi on kivasti aikaa, ja ei kokeilemisesta kai haittaa ole. Lisäksi kiitollisuustreeni on mainio syy pyytää Jarnolta pieniä palveluksia. Jarno, lattialla on havuneulasia!

Lue myös:

Onnellinen parisuhde syntyy näistä asioista

Onneton parisuhde on paha erityisesti naisten terveydelle

Esineellistä reilusti! Omaa kultaasi, älä työkaveria