Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Näillä keinoin voi yrittää päihittää orastavaa flunssaa.

Miten torjut flunssaa?

Sanna Majuri, näyttelijä:
"Kaivan nenäkannuni esiin ja huuhtelen nenän aamuin illoin heti, jos tulee vähänkin nuhaa. Lisäksi keitän inkivääri-valkosipuli-hauduketta."

Tapani Kiminkinen, lääkäri:
"Saatan ottaa yhden konjakin tai rommin, käydä saunassa ja mennä vaimon viereen maata. Eikös se niin ole, että rakkaus ja hellyyskin voivat parantaa – ja mummon konstit pitää muistaa: pipo päähän ja käsiä pesemään."

Claudia Cifu, stylisti:
"Luotan flunssan ennaltaehkäisyyn, ja parhaiten tehoavat kunnon annos C-vitamiinia, hedelmiä ja vihanneksia sekä bikram jooga. Ne auttavat pitämään pahat poissa kropasta! Lisäksi juon kotitekoisia terveysmehuja."

Juha Metsäperä, laulaja:
"Salaisuuteni on tuhansia vuosia vanha kaava i=r+l+l. Se tarkoittaa, että immuniteetti on yhtä kuin ravinto, liikunta ja lepo. Terveellinen ruoka on tärkeää, ja syön joka aamu puuroa marjojen kera."

Kotitekoiset flunssanpoistoyritykset

"Join alkavaan flunssaan puoli pulloa venäläistä pippurivotkaa. Auttoi!"

"Kokeilin
orastavaan flunssaan perinnevinkkiä: pilkoin villasukkiin sipulia ja puin ne yöksi jalkaan. Mies valitti kymmeneen kertaan tymäkkää hajua ja yritti nukkua peitto nenänsä edessä. Mutta ei tullut flunssaa!"

"Joskus on tehonnut kun on tirpaissut kännit tiukalla viinalla! Tappaa bakteerit, eikö?"

"Pikku nuha, joten suit sait pakkaseen rivakalle lenkille! Joskus on flunssa jäänyt tällä keinoin sairastamatta, liekö johtunut säikähdyksestä."

"Ei siinä auta kuin potea ja valittaa. Päivän verran makoilua riittää, sitten takaisin radalle!"

"Äitini suosittelee pakastemarjoja. Niissä on C-vitamiinia ja kaiken lisäksi hieman kohmeisenviileät pallerot lievittävät kurkkukipua mukavasti."