Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Haaveiletko yhteisestä lajista miehen kanssa, mutta mies tahtoo jujutsuun ja sinä joogaan. Rakkausvalmentaja Jenni Kauppila kertoo, kuinka löydätte molempia innostavan harrastuksen.

1. Kertokaa tarpeistanne. Puhukaa avoimesti siitä, mitä kumpikin teistä toivoo liikuntaharrastukselta. Toinen voi haluta hauskanpitoa ja lisää lihaskuntoa, toinen taas rentoutumista ja helpotusta arjen paineisiin. 

2. Ottakaa tavoitteeksi kompromissi. Kun omat tarpeet on selvitetty, miettikää, mikä on tärkeää molemmille. Arvostakaa sitä, mikä on toiselle merkityksellistä. 

3. Luopukaa kontrolloinnista. Ehdottakaa kumpikin vaikka kolmea eri lajia, joita haluaisitte kokeilla. Valitkaa mahdollisimman erilaisia lajeja. Vaikka toisen ehdotus ei heti kolahtaisi, testatkaa sitä avoimin mielin.
Arvioikaa lopuksi, mikä laji täyttää parhaiten molempien toiveet. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Uskaltakaa näyttää heikkoutenne. Testatkaa molemmille entuudestaan tuntematonta lajia. Näin haastatte itsenne pois mukavuusalueeltanne. Kun uskallatte näyttää toisillenne omat heikkoutenne, suhteenne saa uuden ulottuvuuden. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Tukekaa toistenne kehitystä. Tärkeintä ei saisi olla kilpailu, vaan toisen tukeminen. Esimerkiksi kiipeily, paritanssi tai parimelonta ovat lajeja, joissa voitte tehdä yhteistyötä. Vaikka lopulta valitsisitte tenniksen tai muun kilpailu­lajin, auttakaa molempia kehittymään. Miettikää
etukäteen jokin hauska haaste pelin voittajalle. Hän voi
esimerkiksi valmistaa illallisen tai antaa hieronnan häviäjälle.

Asiantuntijana rakkausvalmentaja Jenni Kauppila.

Lue lisää: Mitä tehdä, kun puolison työ tai harrastus menee parisuhteen edelle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla