Me Naiset
|
Paula Repo
Aamua ei kannata aloittaa sähköpostien lukemisella kahvikupin ääressä. Kuva: Shutterstock
Aamua ei kannata aloittaa sähköpostien lukemisella kahvikupin ääressä. Kuva: Shutterstock

Kolme väärää tottumusta voivat pilata aamusi tai jopa koko päivän.

Tiedätkö, miten teet aamuista ja päivistäsi huomattavasti parempia? Women's Health -nettisivut listasivat kolme simppeliä vinkkiä.

Kahvia liian aikaisin 

Moni starttaa päivänsä kupilla kahvia. Aamusumppia ei kuitenkaan kannattaisi juoda ensitöikseen, vaan odottaa hetkinen. Tohtori ja neurotieteen kandidaatti Steven Miller kertoo lehdelle, että energiataso kohoaa automaattisesti heti noustessa, joten aikainen kahvinjuonti voi aiheuttaa ylimääräistä kahvitärinää. Millerin mukaan kahvilla on piristävin vaikutus, kun sen juo vasta oltuaan hereillä noin tunnin. Kiireisten aamulähtijöiden kannattaa siis suosiolla jättää kahvittelu työpaikalle.

Liian pieni aamiainen

Jugurttiannos marjoilla kuulostaa monen mielestä täydelliseltä aamiaiselta: terveelliseltä ja kevyeltä. Ravintoekspertti, tohtori Michelle Davenport kuitenkin kertoo, että liian pieni aamiainen saattaa aiheuttaa ahmimista puolenpäivän aikoihin.
Pikkusatsi jugurttia ei ole riittävästi ruokaa ateriaksi eikä se sisällä tarvittavia ravinteita. Kunnon aamiaisessa pitäisi olla noin 15 grammaa proteiinia, 2,5 grammaa kuituja, hiilihydraatteja sekä jonkin verran terveellisiä rasvoja. Jugurtit siis hiiteen ja puuroaamiainen kehiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sähköpostin tarkistaminen heti herättyä

Tohtori Melissa McCeery yllyttää luopumaan pahasta tavasta silmäillä sähköpostia heti herättyä. Meilin tsekkaus välittömästi heräämisen jälkeen saattaa aiheuttaa stressiä koko loppupäiväksi. Sähköpostien sijaan aamu kannattaisi aloittaa jollakin rauhoittavalla tekemisellä. Kokeile esimerkiksi venyttelyä tai kupillista teetä - ei vielä sitä kahvia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näillä tottumuksilla voi olla positiivinen vaikutus päivääsi, ja sinusta tulee luovempi ja tuotteliaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla