Ei, nyt emme tarjoa ratkaisuksi perinteisiä lopettamiskonsteja.

Haluat lopettaa tupakoimisen? Hienoa, mutta hankalaa. Tiedät terveyshaitat, mutta niistä saarnaaminen ei vain tehoa.

Apua lopettamiseen löytyy kuitenkin muualtakin kuin sähkötupakasta tai nikotiinipurkasta. Pick The Brain -sivusto listasi hauskempia tapoja tupakoinnin lopettamiseen.

1. Tee lopettamisestasi some-ilmiö. Perusta Facebook-ryhmä ja postaile Instaan lentäviä motivaatiolauseita. Tee myös heikoista hetkistä julkisia, sillä tykkäykset auttavat taatusti hillitsemään ajoittaisia nikotiinihimoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Laske huviksesi, kuinka paljon upotat rahaa tupakkaan per kuukausi. Ja sitten törsäämään! Omatunto pysyy tässä kohtaa ihan hiljaa, sillä se muistaa, että vielä viime viikolla tupruttelit saman summan rahaa taivaan tuuliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Leiki tulella. No, älä oikeasti, mutta hanki kotiin muuta sytytettävää. Suitsukkeiden ja kynttilöiden kanssa pääset näpräämään sytkäriä. Ja tuoksut paremmalta.

4. Hanki extreme-harrastus. Röökirinki houkuttelee äkkiä paljon vähemmän, jos alat treenata koskimelontaa. Tai parkouria? Seinäkiipeilyä? Maastoratsastusta?

5. Tee taidetta lopettamisen tuskasta. Kirjoita runo tai sävellä biisi. (Tätä ei ole sitten välttämättä pakko postata sinne FB-ryhmääsi.)

6. Hommaa laastaririippuvuus, eli jää koukkuun johonkin tupakkaa vaarattomampaan. Korvaa nikotiini vaikkapa Netflixin sarja-annilla. 

Lue lisää:

Näin lopetat tupakoinnin jo tänään

Näillä keinoilla julkkikset pääsivät eroon tupakasta

Söpöä tupakkaa naisille ja miesten nenäliinoja – kuka näitä oikein keksii?

Sisältö jatkuu mainoksen alla