Me Naiset
|
Hanna-Mari Arosilta
Olen rönsylilja, osaan puhdistaa ilmaa. Kuva: Shutterstock
Olen rönsylilja, osaan puhdistaa ilmaa. Kuva: Shutterstock

Huoneilman puhdistukseen on edullinen ja kaunis keino.

Kirjovehka, limoviikuna, kultaköynnös, rönsylilja. Muratti tai erilaiset traakkipuut.

Kova kuusikko viherkasveja, jotka näyttävät näteiltä olohuoneen nurkassa. Lisäksi niillä on suuri tehtävä: ne parantavat huoneilman laatua. Noin vain, ihan olemalla. Tähän pystyy jo yksikin pieni kukkanen, ja porukassa niiden teho vain kasvaa.

– Viherkasvit poistavat erilaisia hengitysilman epäpuhtauksia sitoen niitä itseensä, floristimestari Pirjo Koppi kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lopullisen työn tekee kasvin juuristo, joka hajottaa epäpuhtaudet. Lisäksi osa kasveista tuottaa kemikaalia, joka poistaa ilmasta homeitiöitä ja bakteereja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Viherkasvit kuluttavat hengittäessään hiilidioksidia ja tuottavat vastavuoroisesti happea huoneilmaan. Kasvit lisäävät myös ilmankosteutta, Koppi jatkaa.

Mahtavaa! Mutta kohta on pimeä marraskuu ja viherpeukalokin keskellä kämmentä. Mikä hoitava kasvi olisi riittävän sinnikäs pärjäämään näissä ääriolosuhteissa?

– Suosittelen kukkivia huonekasveja, kertoo Koppi.

– Ruukkukrysanteemi on syyskauden kukka. Niissä on upeaa väriloistoa ja ne ovat helppohoitoisia. Niitä ei saa seisottaa vedessä, mutta multa tulee pitää kosteana. Krysanteemit toki hyötyvät valosta sekä ravinteista, joita niille voi antaa kasteluveden mukana.

Lue myös:

Näitä et onnistu tappamaan! Viisi helppohoitoista viherkasvia

Kynttilänpoltto ja muut kodin syntiset saastuttajat

Sisältö jatkuu mainoksen alla