Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Masentaako arkeen paluu? Voit pitkittää lomafiilistä minilomalla työpäivän jälkeen. Kuudessa tunnissa ehtii vaikka mitä ja minne! Tässä 4 keinoa pikalomailuun.

1. Junaile spontaanisti

Suuntaa töiden jälkeen rautatie- tai bussiasemalle ja hyppää kyytiin – määränpäästä riippumatta. Osta lippu noin tunnin matkan päähän. Nauti ohitse vilistävistä maisemista ja seikkailun tunnusta. Perillä tiedustele paikalliselta, mikä on kylän paras ravintola. Tee pieni kiertokävely kohteessasi ja suuntaa sitten illalliselle. Palaa kotiin viimeisellä vuorolla uutta kokemusta
rikkaampana.

2. Pakkaa piknikkikori

Kokkaa edellisiltana herkkuja, kuten raikasta melonisalaattia, fetapiirakkaa ja raparperimehua. Aamulla voit täydentää eväitäsi tuoreilla croissanteilla tai muffinsseilla. Pakkaa koriin myös viltti ja lempikirjasi – jos haluat rentoutua omassa seurassasi. Tai pirauta ystävällesi ja kutsu hänet mukaan piknikille. Töiden jälkeen pyöräile rannalle tai aurinkoiseen puistoon. Helsingissä hyviä kohteita ovat  lähisaaret, kuten Uunisaari.

3. Lähde merille tai metsään

Mikään ei rentouta kuin meri-ilmasto tai metsän tuoksu. Helsingistä voit hypätä töiden jälkeen vaikka Tallinnan-laivaan ja käydä yöpymässä naapurimaassa. Turusta voit piipahtaa Ahvenanmaan lähimmissä saarissa. Muutaman tunnin turistiristeilytkin ovat kivoja. Jos asut sisämaassa, valitse lähin luonnonpuisto. Ota mukaan evästä sekä nuotiotarpeet ja nauti iltapala reippaan vaelluksen jälkeen metsän keskellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Koe Karibia kotikulmilla

Sadesäälläkin voit nauttia lomafiiliksestä, kun suuntaat töistä suoraan uimahalliin tai kylpylään. Altaan vesi on vuoden ympäri lähes yhtä lämmintä kuin Karibialla – miksi siis lähteä merta edemmäs rentoutumaan? Kruunaa uintihetkesi ja pitkitä päivääsi kirkasvalohoidolla. Levitä iholle lopuksi kookoksentuoksuista vartalovoidetta. Laita kuulokkeista reggae soimaan ja jammaile kotiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla