Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Havaitse kolme hyvää asiaa päivässä, ja tuloksena on parempi elämä. Vielä parempi, jos kirjoitat ilon aiheesi paperille.

Haluan paremman elämän, niinpä tartun hanakasti helppoon harjoitukseen. Sen esittelee kiropraktikko ja elämäntapakouluttaja Kristian Ekström kirjassaan Simply Well – neljä askelta terveyteen  (Tammi 2013).

Ekström kannustaa lisäämään jokaiseen päivään kolme plusmerkkistä asiaa ja poistamaan päivästä kolme miinusmerkkistä elämän raskauttajaa.

1. Mieti hyviä asioita viimiestään illalla

Hauskaa, tämän olen oivaltanut myös itsekseni. Kun mietin kivoja illalla, saan paremmat yöunet. Vakioaiheitani ovat, kuinka vihdoin suunnittelen täydellisen mekon. Ompelen sen itse ensi kesänä, ellen sitten ryhdy neulomaan rentoa ja suloista villapaitaa. Uusimmat tyynyajatukseni liittyvät reseptikokeiluihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kirjoita hyvät asiat paperille

Positiivisten asioiden vaikutusta omaan elämään voi tehostaa kirjoittamalla asiat paperille. Varmaankin näin, mutta epäilen itseäni. Yltiömyönteinen tekstivirta alkaisi näyttää silmissäni hetkessä naiivilta. En kykene – olenhan kriittinen ihminen enkä halua vaikuttaa falskilta. Mutta! Hyvien sanojen listan voin tehdä. Ilolistani ensimmäiset sanat olkoot nämä: valo, muuttolintu, vihreä, tanssi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Tee itsellesi positiivisuuspäivä

Mikä viikon päivistä sopisi positiivisuuspäiväksi? Minulle ehkä perjantai. Silloin tuntuu mukavalta katsastaa, mitä hyviä asioita työviikkoon kuului. Joka perjantai moni asia jää kesken, mutta moni myös valmistuu. Usein joku antoisa seuraavan viikon tapaaminenkin varmistuu. Perjantaina varmistuvat myös tulevan viikonvaihteen suunnitelmat.

Kolme karkotettavaa

Entä kolme poistettavaa tai ainakin vältettävää asiaa? Kristian Ekströmin mukaan ne ovat:

Yksi, vältä jatkuvaa negatiivista ajattelua. Kaksi, vältä negatiivista ennakointia. Kolme, älä jauha samaa ongelmaa.

On hyvä muistaa, että kielteisten asioiden mielestä pois karkottaminen kuluttaa paljon energiaa. Se on raskasta, joten ikävätkin asiat on pyrittävä käsittelemään tavalla tai toisella. Vain niin niistä vapautuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla