Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Jos et osaa päättää, kuuntele kehoasi. Hyvä parisuhde ja onnellinen sinkkuelämä lisäävät molemmat hyvinvointiasi – vain eri tavoin. Listasimme molempien plussat.

Hyvässä suhteessa on...

Vähemmän stressiä ja flunssia
Hyvä parisuhde laskee stressihormonitasoja, jotka heikentävät elimistön puolustuskykyä.
Onnellisessa suhteessa elävillä onkin parempi puolustuskyky kuin sinkuilla.

Vähemmän masennusta
Kun murheensa voi jakaa omalle kumppanille, pienet vastoinkäymiset eivät niin masenna.
Floridan yliopiston tutkimuksen mukaan vakaassa parisuhteessa olevat kärsivät harvemmin masennuksesta kuin yksin elävät.

Parempi kunto
Toisen tavat tarttuvat helposti. Sporttinen kumppani voi auttaa lopettamaan tupakoinnin ja liiallisen biletyksen sekä kannustaa liikkumaan enemmän. Huom: Tämä toimii myös päinvastoin – puolison huonot elintavat voivat nekin tarttua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sydän voi hyvin
Rakkaus tekee oikeasti hyvää sydämelle. Suomalaisen tutkimuksen mukaan avioliitto ja yhdessä asuminen vähentävät sydänkohtauksen riskiä jopa 50 prosenttia niin miehillä kuin naisilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä seksielämä, parempi mieli
Tutkimusten mukaan säännölliset orgasmit pitävät stressin poissa ja hymyn huulilla. Journal of Sexual Medicine -lehden tekemän tutkimuksen mukaan säännöllisestä seksistä nauttivat olivat muita tyytyväisempiä elämäänsä.

Sinkkuna on...

Vähemmän stressiä, jos nautit itsenäisyydestäsi
Sinkun ei tarvitse selvittää menojaan ja aikataulujaan kenellekään. Toisilla tämä vähentää stressiä huomattavasti.

Nukut hyvin
Kun kukaan ei kuorsaa vieressä tai vie peittoa, heräät aamulla virkeämpänä. Sinkkua eivät riidat ja mykkäkoulutkaan valvota.

Verenpaine kohdillaan
Amerikkalaistutkimuksen mukaan sinkuilla on alhaisempi verenpaine kuin ihmisillä, jotka ovat onnettomassa parisuhteessa. Tämä(kin) tukee viisautta: ennemmin yksin kuin huonossa suhteessa!

Kunto kasvaa
Yksin elävällä on aikaa liikkua ja huolehtia kunnostaan, kun kukaan ei odota kotona tai vaadi jäämään pois treeneistä. Kunto kasvaa ja paino pysyy kuosissa myös silloin, kun juoksee treffeiltä toisille.

Pysyt sutjakkana
Vastarakastuneena leffahetki kullan ja sipsipussin kera vie helposti voiton spinningtunnista. Amerikkalaistutkimuksen mukaan naiset lihovat etenkin avioiduttuaan. Sinkkuna tätäkään ongelmaa ei ole.

Asiantuntijoina lääketieteen tohtori Kaisla Joutsenniemi ja lääketieteen lisensiaatti Aino Lammintausta.

Lue lisää:

Tätä tarvitaan täydelliseen parisuhteeseen - miehet ja naiset kertovat

Sinkun kiitollisuuslista: 20 asiaa, joista parisuhteessa elävät ovat sinulle kateellisia

Sisältö jatkuu mainoksen alla