Me Naiset
|
Sanna Wallenius
Krapulassa keho kärsii alkoholin aiheuttamasta nestevajauksesta. Kuva: Shutterstock
Krapulassa keho kärsii alkoholin aiheuttamasta nestevajauksesta. Kuva: Shutterstock

Tuliko juhlittua juhannusta? Helpota kankkusta näillä konsteilla.

1. Juo nestettä. Runsas veden tai muiden alkoholittomien nesteiden juominen on yksinkertainen tapa hoitaa krapulaa. Vesi kuljettaa ravintoaineita ja happea kudoksiin sekä poistaa edellisenä yönä kertyneitä jätteitä elimistöstä. Urheilujuomistakin voi olla apua, sillä ne sisältävät suolaa ja sokereita.

2. Syö proteiineja ja hyviä hiilareita. Unohda rasvaiset krapulamätöt. Nauti aamiaiseksi munakasta, hedelmiä ja kokojyväleipää. Proteiinit tasapainottavat verensokeria.

3. Ota vitamiineja. Magnesiumin, B1-, B6- ja C-vitamiinien on todettu lieventävän krapulaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Turvaudu lääkkeeseen. Jos ohimoita jomottaa, ota ibuprofeenia. Unohda sen sijaan parasetamoli, joka ei sovi yhteen alkoholin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Tee kevyt kävelylenkki. Raitis ilma helpottaa oloa, mutta liian rankat hikitreenit ovat krapulassa sydämelle vaarallisia.

6. Rakastele. Krapulaseksin positiivisista vaikutuksista ei ole tieteellisiä todisteita, mutta ei taivaallisesta orgasmista haittaakaan voi olla.

7. Sauno. Juhlien jälkeen iho kaipaa kokonaisvaltaista puhdistusta. Mene kuumaan kylpyyn, tee vartalokuorinta tai löhöile lempeissä löylyissä. Puhdistautumisen jälkeen olo voi olla kuin uudestisyntyneellä.

8. Lepää. Alkoholi rasittaa kehoa kokonaisvaltaisesti, joten toipumiseen on annettava aikaa. Yritä nukkua aamulla pidempään tai ota edes päiväunet.

P.S. Muista, että alkoholin palamista et pysty millään vippaskonstilla nopeuttamaan. Pullollinen viiniä poistuu elimistöstäsi vasta noin kymmenen tunnin kuluttua.

Miten Mongoliassa tai Namibiassa lääkitään kankkusta? Lue juttu eri kulttuurien krapulanhoidosta täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla