Käsi käy öiseen aikaan jääkaapilla. Tämä ei ole vain luonteenheikkoutta – on olemassa myös tieteellinen selitys. Kuva: Shutterstock.
Käsi käy öiseen aikaan jääkaapilla. Tämä ei ole vain luonteenheikkoutta – on olemassa myös tieteellinen selitys. Kuva: Shutterstock.

Miksi yöllä tuntuu olevan jatkuvasti enemmän nälkä kuin päivällä? Uusi amerikkalaistutkimus antaa vastauksia.

Täysin tuttu ilmiö: on ilta ja ravaat vähän väliä jääkaapilla katsomassa, jos sinne olisi ilmestynyt uutta syötävää. Pistät poskeesi hajamielisesti, mitä näet – ruokaa uppoaa alas valtavia määriä.

Siihen on syy, kertoo uutissivusto Huffington Post. Amerikkalaisessa Brigham Young Universityssä on tehty uusi tutkimus, joka paljastaa, että syy ylenpalttiseen yölliseen naposteluun on aivoissa. Yöllä ne eivät saa ruuasta samaa tyydytystä kuin päiväsaikaan, mikä saa napostelun vain jatkumaan ja jatkumaan.

Testeissä koehenkilöille näytettiin kuvia ruuista päivällä ja yöllä: yöllä heidän aivonsa reagoivat samoihin kuviin vähemmän aktiivisesti. Öiseen aikaan siis pitää syödä enemmän, jotta tuntee olonsa kylläiseksi. Mutta miksi?

Syyt ovat tutkimuksen mukaan vielä hieman epäselvät. Jotain tekemistä tällä saattaa olla elimistön oman sisäisen vuorokausirytmin kanssa.

Ehkä siis kannattaa ensi yönä vain kävellä reippaasti koko jääkaapin ohi ja juoda vaikka lasi vettä.

Lue myös

Tutkimus: tästä syystä miehet luulevat, että nainen on kiinnostunut – vaikkei edes olisi

Tutkimus: jo kolme minuutin tehotreeniä viikossa parantaa terveyttä

Liikunta ei auta laihtumaan – tällä asialla on paljon suurempi merkitys