Tekeekö taas mieli popsia jotain hyvää? Korvaa korvapuusti kourallisella luumuja.

Kuivattujen hedelmien väitetään olevan varsinaisia sokeripommeja, eikä niillä siksi pidä herkutella hyvällä omatunnolla. Liverpool Universityn tutkimus kuitenkin osoittaa toisin: kuivatut luumut tukevat hyvin keventäjän ruokavaliota.

Kuitupitoinen hedelmä pitää näläntunteen loitolla ja hillitsee hyvin makeannälkää. Yliopiston tekemä tutkimus todistaa, että luumuja syövät laihtuvat tehokkaammin kuin ne, jotka eivät niitä syö.

Liverpool Universityn tutkimukseen osallistui sata miestä ja naista, joista puolet söivät noin 15 luumua päivässä. Tuloksena oli, että luumuja syöneet tunsivat olonsa useammin kylläiseksi. Lisäksi heidän painonpudotuksensa kiihtyi tutkimuksen lopussa.

Tutkija Jason Halford sanoo Daily Mailissa, että myös muilla kuivatuilla hedelmillä on samanlainen, ruokahalua hillitsevä vaikutus. Tosin esimerkiksi juuri luumujen syöminen kannattaa aloittaa hillitysti, koska muuten vatsaongelmat voivat alkaa vaivata. Pari kourallista kuivattuja hedelmiä on kuitenkin loistava välipalavaihtoehto ja helppo kantaa mukana.

Lue myös:

Vielä viisi kiloa! Asiantuntija neuvovat, kuinka onnistut painonpudotuksessa