Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Sokereita karttava joutuu kesällä pinnistelemään: Sokeroimattomia jäätelöitä on vain muutama.

Muodikkaan sokerittoman ruokavalion noudattaja joutuu kesällä todella puremaan hammastaan. Sokeroimattomia jäätelöitä on nimittäin vain muutamia.

Sokeroimattomat jäätelöt eivät suinkaan ole aina sokerittomia, vaan niissä voi olla laktoosia tai esimerkiksi makuna käytetyn vadelmakastikkeen omaa sokeria. Lisätyn sokerin sijaan nämä jäätelöt on makeutettu stevialla, sorbitolilla, isomaltitolilla tai näillä kaikilla. Hiilihydraatteja sokeroimattomissa jätskeissä on kuitenkin jopa puolet vähemmän kuin tavallisissa sokeria ja fruktoosi-glukoosisiirappia sisältävissä jäätelöissä.

Jos haluat välttää pahimmat sokerihöyryt, jätä myös mehujäät ja sorbertit rauhaan. Kermattomuutensa ja maidottomuutensa vuoksi niissä on vähemmän kaloreita kuin jäätelössä, mutta sokeria niiden valmistuksessa ei säästellä. Sokereita mehujäissä ja sorbeteissä on yleensä saman verran kuin maustetuissa jäätelöissä tai jopa enemmän. Sokeroimattomien jäätelöiden jälkeen vähän sokeria sisältäviä vaihtoehtoja kannattaa etsiä pikareihin ja kotipaketteihin pakatuista vaniljajäätelöistä.

Sokeroimattomat jäätelöt

1. Ingman Sokeroimaton vanilja-vadelma
Hiilihydraatteja 15 g / 100 g
Makeutettu isomaltitolilla ja stevioliglykosideilla sekä luontaisesti.

2. Ingman Kevyt vadelmapikari
Hiilihydraatteja 16 g / 100 g
Makeutettu sorbitolilla, sisältää myös laktoosia.

3. Sia Sokeriton vanilja-suklaapikari
Hiilihydraatteja 17 g / 100 g
Makeutettu stevioliglykosidilla ja erytritolilla, sisältää myös glukoosisiirappia.
720 kJ/170 kcal.

Tee se itse: sokeroimaton jäätelö

Vain hedelmien omilla sokereilla makeutetun jäätelön saat, kun sekoitat ainekset itse blenderissä ja pakastat. Muista käydä sekoittamassa jäätelöä vartin välein. Sokerittomien jäätelöiden kehittelyssä jäätelötehtaiden edelle ovat kirineet ruokabloggarit.

Esimerkiksi gourmee.net-sivustolla neuvotaan sekoittamaan blenderissä mangoa, nektariinia tai banaania, vadelmia ja mansikoita sekä luonnonjugurttia.

Niinhyvaaelamaa.com-sivustolla sokeriton resepti menee näin:

3 banaania
4 rkl raakakaakaojauhetta
0,5dl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
2 dl raakamaitoa

Lue lisää:

Tässä on kevyimmät jäätelöt

Totta on: jäätelö laihduttaa