Aino-Kaisa Saarisen kotoa pääsee kätevästi lenkkipoluille sekä metsään keräämään marjoja ja nokkosia. Kuva: Liina Aalto-Setälä
Aino-Kaisa Saarisen kotoa pääsee kätevästi lenkkipoluille sekä metsään keräämään marjoja ja nokkosia. Kuva: Liina Aalto-Setälä

Huippu-urheilija ei kärvistele lenkin jälkeen ruokaa odotellen. Tee kuten Aino-Kaisa.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen yksi lempiruuista on rautapitoinen nokkoskeitto, jota nälkäisenä lenkiltä palaavan ei tarvitse odotella pitkään.

– Keittelen ison kattilallisen kerrallaan ja pakastan rasioissa. Nokkoskeitto on siis todellista pikaruokaa, Aino-Kaisa sanoo.

Keittoonsa Aino-Kaisa laittaa nokkosta, parsakaalta, sipulia, valkosipulia ja tuorejuustoa. Resepti on oikeasti pinaattikeiton ohje, jonka Aino-Kaisa on säveltänyt maailman cupin osakilpailuissa Tsekeissä maistamansa keiton pohjalta. Määrät voi suhteuttaa maun mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Aikaisemminkin meillä oli äidin kanssa tapana tehdä nokkoskeittoa, mutta emme käyttäneet parsakaalta emmekä valkosipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutkin Aino-Kaisan lempiruuat ovat perinteistä sorttia. Herkkupäivänä hän saattaa surauttaa maitorahkasta, maidosta ja marjoista pirtelön tai kasata leipäjuuston päälle lakkoja.

– Tosin leipäjuustokin on siinä limitillä, että voiko sitä syödä. Olen heikkona juustoihin, ja niiden kanssa homma menee helposti överiksi, Aino-Kaisa naurahtaa.

Lue lisää:

Sitrus-nokkosmuhennos

Nämä hiilarit sopivat laihduttajallekin

Sisältö jatkuu mainoksen alla