Durran jyvistä voisi poksautella terveellisempiä poppareita. kuva: Shutterstock
Durran jyvistä voisi poksautella terveellisempiä poppareita. kuva: Shutterstock

Gluteenittoman durran siemenistä poksautellaan pikkuruisia popkorneja.

Los Angelesissa, hyvinvointitrendien syntysijoilla, on nyt innostuttu durrasta. Tähän asti heinäkasveihin kuuluvaa durraa on syöty Afrikassa ja Intiassa. Länsimaissa sitä on kasvatettu lähinnä rehuksi. Nyt Losin terveystietoiset ovat innostuneet käyttämään durraa jauhoina ja siirappina leipään ja muihin leivonnaisiin. Suosituinta siitä on kuitenkin poksautella pannulla pikkuruisia popkorneja. Durra on gluteeniton, mikä sopii tietysti keliaakikoille ja houkuttelee myös muodikkaaseen gluteenittomaan ruokavalioon siirtyneitä. Durra sisältää helposti vatsassa sulavaa kuitua. Siten se ei ärsytä suolistoa niin kuin monet viljakasvit tai maissi.

Myös durran maku sopii kevyeen naposteluun. Ravitsemusasiantuntija Haylie Pomroy, The Fast Metabolism Dies Coockbook -kirjan kirjoittajan mukaan durra maistuu jo itsessään hieman voilta, joten siitä poksautettuihin popkorneihin ei tarvitse lisätä voita ainakaan maun vuoksi. Durran glukeeminen indeksi on alhainen. Siinä on paljon B-vitamiineja ja aminohappo teaniinia, jonka ansiosta se pitää nälkää pitkään loitolla.

Durraa viljellään Afrikassa ja Amerikassa, mutta sitä on onnistuttu kasvattamaa myös joissain Euroopan maissa. Durraa on Suomesta vielä hankala saada, mutta etnisistä kaupoista sitä saattaa löytää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue lisää:

Gluteeniton puuro

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on nyt kuumin trendi terveysintoilijoiden keskuudessa

Sisältö jatkuu mainoksen alla