Tästä kasasta pitäisi riittää suklaata ainakin pariksikymmeneksi päiväksi. Kuva: Shutterstock
Tästä kasasta pitäisi riittää suklaata ainakin pariksikymmeneksi päiväksi. Kuva: Shutterstock

Kohtuullinen määrä suklaata voi jopa helpottaa laihduttajan urakkaa.

Painon pudottajan ei tarvitse luopua herkuistaan kokonaan. Nutrachek.co.uk-sivuston teettämän kyselyn mukaan lähes kaikki, jotka pudottivat 10 prosenttia kehonsa painosta, söivät suklaata osana kevennettyä ruokavaliota. Silti yli puolet kyselyyn vastanneista uskoivat, että tietyistä herkuista on luovuttava kokonaan, jos mielii laihtua.

Jos suklaan syönnin onnistuu pitämään kohtuullisena, voi pienistä määristä suklaata olla jopa apua laihduttamisessa. Ruokavaliota on helpompi hallita ja ylilyönneiltä välttyä, jos välillä nauttii herkuista.

Askeleen pidemmälle suklaan puolustamisessa ottaa tohtori Will Clower. Eat chocolate, lose weight -kirjassaan hän väittää, että suklaan syönti parikymmentä minuuttia ennen lounasta ja päivällistä sekä viisi minuuttia niiden jälkeen hillitsee tehokkaasti ruokahalua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ravitsemusasiantuntijat ovat jo pitkään sanoneet, että hallittu herkuttelu kuuluu terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Clowerinkin suosittelema suklaan syönti on erittäin kohtuullista: suklaata ei pitäisi napsia kerralla enempää kuin peukalon pään kokoinen pala. Suuremmat määrät voivat nostaa liiaksi sokerin ja rasvan määrää ruokavaliossa ja pahimmillaan viedä ruokahalun kokonaan sekä pilata ateriarytmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähde: Women's health

Lue myös:

Muoto vaikuttaa suklaan makuun

Sisältö jatkuu mainoksen alla