Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Amerikassa laihduttaja ei kaihda rasvoja. Fitnesslehtien mukaan näillä saa herkutella, kunhan pysyy kohtuudessa.

1) Maapähkinävoi

Ykköspaikkaa ruokavalio- ja bikinibody-vinkeissä tuntuu pitävän maapähkinävoi. Natural beanutbutter eli sokeroimaton maapähkinävoi sisältää tiestysti paljon rasvaa, mutta vain yhden gramman sokeria sadassa grammassa. Ruokalusikallinen leivän päällä kerran pari viikossa ei suista vielä raiteiltaan.

Suomessa tästä herkusta ovat innostuneet punttitreenaajat ja puhtaan ruuan syöjät: luomuversiossa purkkiin on pantu  vain maapähkinöitä ja suolaa.

2) Hummus

Uudenpi tuttavuus fitnesslehtien ruokapalstoilla on hummus. Hummuksen rasva on oliiviöljyä, ja jos määrä pysyy kahdessa ruokalusikallisessa kerrallaan, kuten lehdissä neuvotaan, ei tämä kikhernedippi tosiaan ole snaksi huonoimmasta päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hummusta syövien naisten on todettu syövän muutenkin terveellisemmin kuin niiden, jotka eivät ole dippiin tutustuneet. Yhdysvaltalaisen National Health and Nutrition Examination Surveyn mukaan hummuksella herkuttelevien naisten todettiin syövän paljon kuituja ja hyviä rasvoja sekä vähän sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3) I’m not eating salad -salaatti

Hmmm...täytyykö jenkkimimmit huijata vihreän kimppuun? Tässä hyvin nälkää loitolla pitävä salaattiresepti Women’s helth -lehden kesäksi bikinikuntoon -ohjeistuksesta. 

 75 g grillattua kanaa
2,5 dl roomansalaattia
1 tomaatti pilkottuna
1 pieni vihreä paprika pilkottuna
1 porkkana pilkottuna
3 rkl rasvatonta salaatinkastiketta
1 rkl parmensaanijuustoa
1 rkl pellavansiemeniä

+ Skinny cow ice cream

Vaniljajäätelö sallitaan makeaksi välipalaksi urheilulehtien avulla bikinikuntoa tavoitteleville amerikkalaisille. Skinny cow eli laihan lehmän jäätelössä on 150 kaloria annoksessa. Nauttikaamme siis vaniljasta!

Lue lisää:

Laihduttajan ei tarvitse lopettaa suklaan syöntiä

7 aamuun sopivaa ruoka-ainetta, jotka pitävät nälän loitolla

Näin pääset eroon iltapäivänapostelusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla