Liikettä ja lepoa, niistä se hyvä olo syntyy.
Liikettä ja lepoa, niistä se hyvä olo syntyy.

Suositut bloggarit paljastavat, mikä saa heidät voimaan hyvin.

”Langat ja puikot kädessä ei tule naposteltua”

Sofia, Fitness Führer -blogi

”Ennen treenasin esimerkiksi saadakseni pyöreät olkapäät ja ison haban. Jalkani oli kuitenkin pitkään vammautunut, minkä myötä opin, ettei treeninipottaminen johda parempiin tuloksiin.

Tykkään osallistua juoksutapahtumiin erityisesti ulkomailla ja nykyään treenaan, jotta pystyn osallistumaan niihin. Aikaisemmin lähdin maratonille niin, että pyrin mahdollisimman hyvään aikaan. Nyt olin vasta Ateenan maratonilla, enkä edes katsonut kelloa.

Ajattelen, että minulla on oikeus voida hyvin ja tehdä asioita, jotka ovat minulle hyväksi.

Ruokavaliossa en pyri karttamaan mitään, vaan lisäämään hyviä juttuja. Jos tulee syötyä mitä sattuu, lisään vain ruokavaliooni kasviksia, pähkinöitä, kalaa ja marjoja.

Tykkään myös neuloa ja virkata. Kun käsissä on langat ja puikot, ei voi koko ajan heittää jotain suuhun.”

”Elämässä on muutakin kuin urheilu”

Stefanie, Steffit-blogi

”Olen kilpaillut Crossfitissä, ja aikaisemmin suurin motivaationi oli kisoihin tähtääminen. Nykyään henkinen hyvinvointi, lihasten ja yleiskunnon ylläpito ovat tärkeämpiä.

Ymmärrän sen, että elämässä on paljon muutakin, kun urheilu ja niistä muista asioista tulee pitää tiukasti kiinni. Urheilu ei saisi olla pakkomielteistä ja lepopäiviä on tärkeä pitää. Kehoa tulee kuunnella herkästi: väkisin ei ole hyvä mennä treenaamaan jos keho antaa merkkejä liiallisesta ylirasituksesta. Liikunnan tulee lisätä energiaa ja hyvinvointia, ei toisinpäin.

Urheilun vastapainoksi lepään matkustelemalla, käyn ajamassa kartingia, järjestän juhlat, käyn spa-hoidossa tai teen niitä itse kotona. Myös shoppailu ystävän kanssa on hauskaa ajanvietettä!”

”Kun nukun hyvin, syön hyvin”

Venla, Elämää Venlan silmin -blogi

”Liikkujan pitää tiedostaa, että lepo on todella tärkeä osa treeniohjelmaa. Kun pitää säännöllisesti lepopäiviä, ja myös mahdollisesti kevyempiä viikkoja, välttyy ylikunnolta. Kannattaa muistaa, että kehitys tapahtuu levossa ja liikaa treenaaminen vain hidastaa sitä. Itse rentoudun esimerkiksi saunomalla, mökkeillen ja leffoja katsoen.

Olen todennut, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Liikunta, säännöllisesti ja ravintorikkaasti syöminen ja lepo vaikuttavat niin valtavasti elämänlaatuuni, että mielelläni panostan niihin. Kun ruoka- ja liikuntatottumukset ovat kunnossa, myös nukkuu paremmin. Ja kun puolestaan nukkuu paremmin, tulee syötyä terveellisesti, eikä tee mieli makeaa päivittäin.”

Lue myös:

Huippusuositun bloggaajan vinkit: Näin synnytät menestyvän blogin

Tällaista on bloggaajien elämä oikeasti

Aloita harjoittelu nostamalla polvet käsien päälle, ja ojenna jalat vähitellen suoriksi.

Päälläseisonnan voi oppia aikuisenakin. Näin se käy!

Akrobatia on nyt muodikasta. Jos laji kiinnostaa, melko helppo tapa aloittaa harjoittelu on opetella seisomaan päällään. Se näyttää vaikeammalta kuin on!

Päälläseisonnassa tärkeimmän työn tekee keskivartalo. Aktivoi vatsalihakset jo ennen asentoon nousemista, jotta tuki löytyy myös ylösalaisin ollessa.

Toinen tärkeä tekninen seikka on käsien ja pään suhde toisiinsa. Pää ja kädet muodostavat tasasivuisen kolmion, ja kyynärpäät ovat 90 asteen kulmassa. Liian leveä ote vaikeuttaa tasapainon löytymistä.

Katso videolta, miten päälläseisonta onnistuu:

Video: Juulia Kalavainen

Harjoittele päälläseisontaa vaiheittain: 

  1. Aloita harjoittelu nostamalla polvet kyynärpäiden päälle. Aluksi riittää, että opettelet pysymään tässä asennossa.
  2. Nosta jalat yksi kerrallaan ylös kerälle.
  3. Kun tasapaino löytyy, nosta jalat suoriksi ylös.

Kysely

Osaatko seisoa päälläsi?

Tehokkaaseen käsitreeniin tarvitset vain kuminauhan ja käsipainot. Parhaat tulokset saat, kun treenaat kolmesti viikossa. Katso videolta käsitreenin liikkeet!

Kädet pääsevät nykyisin aivan liian helpolla. Puhelimen silittely ja hiiren liikuttelu ei käsivarsia kiinteytä, ei myöskään juoksu- tai pyörälenkki. Yksilövalmentaja-fysioterapeutti Anna-Leena Toivanen sanoo, että jos yhtälöön kuuluu vielä alleihin altistava perimä, hidas aineenvaihdunta tai hormoniepätasapaino, rasva kerääntyy helposti heltoiksi käsivarsien alle. 

– Upeiden käsivarsien metsästys alkaa liikkuvuuden ja lihaskunnon parantamisesta, Toivanen sanoo. Tarvitaan ojentaja- ja hauislihasta muokkaavia täsmäliikkeitä. Allien alla lepäävä ojentajalihas on kolmipäinen lihasryhmä, joten se vaatii liikettä eri liikesuuntia yhdistelemällä.

Kauniit käsivarret vaativat treeniä myös ojentajien vastaparille eli hauikselle.

– Kun hauis on kunnossa, ojentajakin näyttää nätimmältä, Toivanen sanoo.

Katso oheiselta videolta täsmäliikkeet, joilla käsivarret kiinteytyvät kahdessa kuukaudessa.