Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

MeNaiset Sport testasi hoop dancea eli vannetanssia. Lue, miten aloittelija sai hulavanteen pyörimään.

Hoop dance eli vannetanssi syntyi, kun yhdysvaltalainen The String Cheese Incident -bändi keksi heitellä hulavanteita yleisölleen 90-luvulla.
–Hienointa lajissa on vapaus. Sääntöjä ei ole, vaan jokainen löytää oman tyylinsä, ohjaaja Merilei Mandelin Himo Clubilta Helsingistä sanoo.

Miten vanteen saa pysymään ilmassa?

Heilautan vanteen liikkeelle ja vilkaisen itseäni peilistä. Tyyli on todellakin vapaa.
Vispaan lanteita hulluna, mutta parin pyörähdyksen jälkeen vetovoima on tehnyt tehtävänsä. Jo viiden minuutin päästä huohotan hengästyksestä. Sitten alan päästä jyvälle. Pienennän lanneliikettä, ja vanne pysyy ilmassa. Jihuu!

Vanne karkuteillä

Pään päällä pyörittäminen onnistuu yllättävän helposti. Vanne kiertää kehää nätisti etusormen ja peukalon välissä – ja koko käsivarsi on kuin tulessa. Pelkään vain, että vanne lähtee lasson lailla omille teilleen. Ja sitten se tapahtuu. Vanne sinkoaa kohti ikkunaa. Onneksi kukaan ei saa osumaa.

Vihdoin hula-flow'ssa

Etukahdeksikon Merilei opettaa minulle kädestä pitäen. Saan vanteen piirtämään valtavaa kahdeksikkoa edessäni. Hidastan ja nopeutan liikettä musiikin tahtiin. Lähemmäs tanssia en tällä tunnilla pääse, mutta tämä riittää. Olen flow’ssa!