Kuva Rikard Österlund
Kuva Rikard Österlund

Tiina Lemmetyinen vaihtoi menestyksekkään uran Lontoon rahamaailmassa kuntovalmentajan trikoisiin.

"15-vuotiaana päätin, että minusta tulee sporttinen. Olin todella laiha ja muodoton ja haaveilin lihaksikkaammasta ja vahvemmasta kehosta. Aloitin juoksun, vatsalihasliikkeet ja punnerrukset. Pian siirryin salille harrastamaan voimanostoa ja myöhemmin painonnostoa.

Oli iloinen yllätys, että olin hennosta ulkokuorestani huolimatta todella vahva. 16-vuotiaana ja 50-kiloisena tein jo jalkakyykkyjä 100 kilolla. Siitä lähtien olen ollut himo-treenaaja. Jos en pääse treenaamaan, tulen kärttyisäksi.

Urheilusta olisi voinut tulla työni, koska se oli intohimoni, mutta hakeuduin Tampereen yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä. Se kuulosti järkevältä valinnalta. Pian valmistumisen jälkeen löysin itseni Lontoosta yhdestä maailman suurimmasta tilintarkastusyhtiöstä hyväpalkkaisesta työstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Työpäiväni olivat pitkiä, eikä vapaa-aikaa jäänyt. Toisinaan se turhautti, kun keho huusi treenaamaan. Työ oli ihan ok, mutta minulle ei koskaan syttynyt paloa edetä urallani. Ajattelin, että näin en halua jatkaa vuosia. Halusin tehdä itselleni tärkeitä asioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luopuminen vanhasta työstä oli henkisesti usean kuukauden prosessi eikä ollenkaan helppoa. Tunsin heittäväni hukkaan sekä vuosien työn että rahaa.

Eniten mietin, miltä muutos näyttää ulospäin. Olin epävarma ja koin tarpeelliseksi selitellä  perheelleni ja ystävilleni. Ystävät kannustivat, kun taas vanhempieni oli vaikea hyväksyä hyppyäni turvalliselta uralta. Perustellessani valintaani muille päätökseni lujittui. Tuli todella hyvä ja helpottunut olo.

Vanhasta elämästäni olen kaivannut säännöllisiä tuloja, sillä personal trainerin palkka riippuu sesongista. Uraa vaihtaessani kuvittelin, että pitkät työpäivät saisivat jäädä. Se oli harhaluulo. Aloitan usein aamukuudelta ja lopetan illalla kymmeneltä. Cityssä moni venyttää työpäivää iltakahdeksaan ja kuntoilee vasta sen jälkeen, toiset kaipaavat neuvojani aamuvarhain ennen töihin menoa.

Onneksi päivällä on aikaa omiin treeneihin, eikä kiire haittaa, kun on innostunut.

Työt ovat iltaisin, joten ystäville jää vähemmän aikaa. Vanhat kaverit ovat silti pysyneet läheisinä ja työn kautta olen saanut paljon tuttuja eri aloilta ja kulttuureista. Se onkin yksi uuden työni parhaita puolia.

Olen myös saanut roimasti itsevarmuutta, sillä ensimmäistä kertaa koen olevani todella hyvä työssäni. Tiliyhtiössä minulla oli tapana vertailla omaa työtäni muiden urakehityksiin. Enää en tunne tarvetta sellaiseen.

Olen nyt paljon onnellisempi ja tyytyväisempi kuin ennen. On mahtavaa nähdä, kuinka asiakkaani kehittyvät. Heistä tulee vahvempia, hoikempia, lihaksikkaampia – monilla koko olemus muuttuu. Myös heidän  itsetuntonsa paranee. On palkitsevaa nähdä työnsä tulokset. Yhtenäkään aamuna ei ole ollut sellainen olo, ettei huvittaisi lähteä salille.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla