Ilmoittaudu mukaan ilmaiseen sauvakävelytapahtumaamme Helsingin Töölönlahdella sunnuntaina 10.8.

Huipputehokas treenilaji valtaa Helsingin Töölönlahden! Tule mukaan  ilmaiseen sauvakävelytapahtumaamme Helsingin Töölönlahdella (Kansallisoopperan amfiteatteri, Helsinginkatu 58) sunnuntaina 10.8.

Mukana sauvakävelemässä bloggaaja Raakel Lignell ja liikuntavalmentaja Eija Holmala. Tapahtuman juontaa Marco Bjurström.

Ohjelma

klo 10–14 Tapahtumatori auki: lajiesittelyä, tuote-esittelyjä, varusteita, mittauksia
klo 10–14 Sauvakävelyn tekniikkavinkkejä ja videoanalyysejä. Ilmoittaudu analyysiin (10 e) tästä.
klo 10.30 Avaus ja lämmittelyjumppa
klo 10.45 Ensimmäinen startti Töölönlahti-Tokoinranta-Töölönlahti 9 km
klo 11.00 Toinen startti Töölönlahti-Tokoinranta 4,5 km
klo 11.15 Kolmas startti Töölönlahti 2 km
klo 11–12.15 Puistojumppa MIX: yhdistellen zumbaa, lihaskuntoa ja venyttelyä
klo 14.00 Tapahtuma päättyy
 
Puistojumppa MIX

klo 11.00 Zumba + Body (40 min)
klo 11.45 Core & Stretching (25 min)
klo 12.15 Core & Stretching (25 min)

Ilmoittaudu tapahtumaan täältä

Seuraa Helsinki Nordic Walk -tapahtumasivuja Facebookissa.

Welcome to Helsinki Nordic Walk in August!

Helsinki Nordic Walk is free of charge, outdoor sporting event for Nordic Walking lovers.

August the 11th you can choose 9 km´s, 4,5 km´s or 2 km´s Nordic Walking route in the heart of Helsinki, Finland. The routes run  along  the  beautiful bay and park surroundings of Töölönlahti. Along the route there are several Nordic Walking technique stops! Personal Nordic Walk poles are not necessary, poles also for lend.
 
Pls visit the display of  outdoor wears or enjoy free aerobics in the park.

Helsinki Nordic Walk 10th. of August 10 a.m.­ – 14 p.m
Address: Helsinginkatu 58, 00260 Helsinki.

10 a.m.–14 p.m. Minifair-area open
10 a.m.–14 p.m. Effective technique clinic/videoanalysis by Suomen Latu Registeration for the video analysis (10 e) here
10.30 a.m. Helsinki Nordic Walk opening and Aerobic Warm up
10.45 a.m. First start Töölönlahti-Tokoinranta-Töölönlahti 9 km
11.00 a.m. Second start Töölönlahti-Tokoinranta 4,5 km
11.15 a.m. Third start Töölönlahti 2 km
11– 12.15 p.m. Aerobic MIX: zumba, power and stretch.
14.00 p.m. Helsinki Nordic Walk closed

Registeration here

Contacts: eija.holmala@urheiluhallit.fi
Mobile: +358 44 331 1100

More information: Suomen Latu

Liikkuminen voi ehkäistä masennusta ja helpottaa sen oireita. Jo pienikin määrä vaikuttaa.

Moni aktiivinen liikkuja sen tietää: sopivasti rankan treenin jälkeen olo on parhaimmillaan euforinen. Hikoiluttavan session jälkeen tuntuu, kuin seisoisi hieman suorempana. Mielessä yleensä vauhdilla liikehtivät ajatukset rauhoittuvat. Tuntuu siltä, kuin maailma jäsentyisi pääkopassa hieman paremmin.

Liikunnan hyvää oloa synnyttävä vaikutus ei ole pelkästään urheiluhullujen urbaania legendaa. Vaikutus on tunnettu ja tunnistettu tutkimuksissakin pitkään.

Erityisesti aerobisen liikunnan hyödyistä on olemassa runsaasti tutkimustietoa. Tulokset ovat niin vakuuttavia, että sopivasti sydäntä sykähdyttävää liikuntaa, kuten kävelyä, juoksua, uintia ja pyöräilyä, suositellaan itsehoidoksi myös masennukseen.

Liikunnan hyvää oloa synnyttävä vaikutus ei ole pelkästään urheiluhullujen urbaania legendaa.

Tutkijoiden mukaan aerobinen liikunta voi parhaimmillaan aidosti auttaa masennuksessa. Mutta miten on lihaskuntoliikunnan laita?

Useita eri tutkimuksia yhdistelevä tuore amerikkalaisselvitys kertoo, että aerobisen liikunnan lisäksi ihan puhdas punttien nostelu voi toimia masennuksen hoidossa. Selvityksen mukaan lihaskuntoharjoittelu voi lieventää masennusoireita ja kohottaa mielialaa merkittävästi.

Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa käytiin läpi 33 eri tutkimusta, joihin osallistui yhteensä liki 2000 eri-ikäistä miestä ja naista. Tutkimusten mukaan lihasten treenaaminen on hyödyllistä kaikenikäisille sukupuoleen katsomatta.

Kuinka paljon kannattaa liikkua?

Tutkijoilla ei ole vielä antaa tarkkaa liikuntamäärää, josta olisi hyötyä masennuksen hoidossa. Hyvänä yleisohjeena voi kuitenkin pitää esimerkiksi liikuntapiirakkaa.

Tärkeintä on, että liikkuu.

Selvityksen ehkä kaikista mukavin havainto on se, että treenaaminen kohentaa mielialaa riippumatta siitä, kuinka paljon lihakset oikeasti kasvavat. Ei siis tarvitse omistaa elämäänsä liikunnalle, jotta saisi oman osansa treenaamisen hyvistä vaikutuksista. Tärkeintä on, että liikkuu.

Tämä havainto tukee muitakin viimeaikaisia tutkimuksia, joiden mukaan jo pienikin aktiivisuus edistää terveyttä.


Mistä liikunnan mielialaa kohentava vaikutus kumpuaa?

Tutkimuksen johtaja Brett Gordonin mukaan vaikutus on todennäköisesti yhdistelmä fysiologisia ja sosiaalisia syitä.

Todennäköisesti yksi syistä siihen, että liikunta kohottaa mielialaa piilee siinä, että harrastuksen avulla elämäänsä saa uusia, tsemppaavia ihmissuhteita. Positiivisten ihmissuhteiden on moneen kertaan huomattu tepsivän hoidoksi masennukseen.

Kehon mittaaminen on nyt kuumista kuumin fitness-trendi, mutta laitteiden termiviidakossa menee helposti sormi suuhun.

Älykellojen vallankumouksesta on puhuttu jo vuosia, mutta käytännössä yhä harva suomalainen päätyy sellaiseen sijoittamaan. Jos kelloa kaipaa lähinnä urheilusuoritusten mittaamiseen ja viestihälytyksiin, tavallisella (ja halvemmalla) sporttikellolla pärjää ihan yhtä hyvin. Aktiivisuusrannekekin voi riittää.

Sitten pitäisi enää tietää, mitä eroa näillä kaikilla laitteilla on, paitsi ehkä euroissa. Monet älykelloina markkinoidut vehkeet nimittäin tuppaavat olemaan suolaisen hintaisia.

Asiaa ei auta, että äly-, urheilu- ja fitnesskellojen määritelmä on todella liukuva myös valmistajien tiedotteissa ja verkkokaupoissa. Esimerkiksi Me Naisten testaamista urheilukelloista monet oli verkkokaupoissa listattu älykello-osastolle, mutta lopulta vain parissa oli oikean älykellon ominaisuudet.

Mitä ominaisuuksia ehdalta älykellolta sitten vaaditaan? Kysyimme asiantuntijalta. 

– Yksi erottava periaate on, että älykelloon voi asentaa sovelluksia ja niiden valmiina oleva sovellustarjonta on laajempaa. Fitness- ja urheilukelloissa tai aktiivisuusrannekkeissa on ne sovellukset, mitä niissä on, eikä enempää saa, kertoo Ilta-Sanomat Digitodayn teknologiatoimittaja Henrik Kärkkäinen, jolla on ammattinsa puolesta vuosien kokemus erilaisista älylaitteista.

Termejä ei kuitenkaan käytetä täysin johdonmukaisesti. Kärkkäisen mukaan esimerkiksi Pebble on useimpien mielestä älykello, vaikka siihen ei saa ulkopuolisia sovelluksia asennettua.

Toinen äly- ja sporttikelloja erottava tekijä on tekninen järeys ja akkukesto.

– Älykellossa on yleensä järeämpi prosessori ja enemmän muistia, mutta se pitää ladata käytännössä joka yö. Fitness-rannekkeiden akkulataus taas voi kestää monta päivää.

Lisäksi Kärkkäinen mainitsee, että fitness-vehkeet ovat yleensä veden- ja pölynkestäviä, kellot harvemmin. Näissäkin ominaisuuksissa on silti suurta vaihtelua laitteiden välillä.

Loppujen lopuksi laitteiden perustavanlaatuisin ero on käyttötarkoituksessa.

– Fitness-laitteen tarkoitus on pitää kirjaa harjoittelustasi ja elintoiminnoistasi. Älykellon käyttötarkoitukset ovat monipuolisempia: se on ensisijaisesti kommunikaatioväline ja alusta sovellusohjelmille, Kärkkäinen tiivistää.

Oikeastaan kuluttaja voi siis luottaa vain siihen, että itse tietää, millaisia ominaisuuksia laitteeltaan tarvitsee ja paljonko on valmis siihen investoimaan. Hyvä urheilukello on todennäköisesti parempi valinta kuin köykäisempi älykello, ihan nimityksestä riippumatta.