Tällä naisella ei ole zombi perässä. Kuva: Shutterstock
Tällä naisella ei ole zombi perässä. Kuva: Shutterstock

Kuntoilun pitää olla hauskaa – ja siksi näiden appsien keksijöille kuuluisi antaa mitalit.

Tässä on vastaus laiskamatojen rukouksiin. Lataa nämä Lifehackin esittelemät sovellukset kännykkääsi, jos urheilu tökkii. Kohta sinua saa repiä lenkkipolulta kotiin.

Zombies, Run!

Jos perinteinen musiikin kuunteleminen ei ole tarpeeksi jännittävä houkute saamaan sinua juoksulenkille, zombijuoksu on sinua varten. Kyseessä on äänikirja, joka johdattaa sinua tehtävien ja piinaavien tilanteiden läpi maailmanlopun merkeissä, zombien valtaamassa kaupungissa. Walking Dead -fanit, miten olisi?

App Storesta ja Google Play Storesta hintaan 3,99 €.

7 Minute Superhero Workout

Kuntoile ja pelasta maailma siinä sivussa. Superhero Workout tekee kokovartalotreenistä ihmishenkiä pelastavan tehtävän. Vatsalihasliikkeesi toimivat polttoaineena taistelualukseesi, ja punnerruksilla ostat suojaa sinua jahtaavia pahiksia vastaan.

App Storesta ja Google Play Storesta hintaan 2,99 €.

Nexercise

Treenivinkkejä anteliaasti jakava sovellus laskee urheilusta saamiasi pisteitä. Tietyn verran pisteitä hamuttuasi juttu muuttuu kiinnostavaksi: voit nimittäin voittaa niillä lahjakortteja esimerkiksi kosmetiikkaketju Sephoraan.

App Storesta ja Google Play Storesta ilmaiseksi.

Pact

Pactin idea on yksinkertainen: raha motivoi. Lyöt vetoa muiden käyttäjien kanssa urheilumenestyksestäsi. Jos pääset kuntoilutavoitteisiisi, sinut palkitaan pienellä summalla. Jos taas löysäilet, joudut maksajaksi. Kerrankin terveellinen uhkapeli!

App Storesta ja Google Play Storesta ilmaiseksi.

Lähde: Lifehack

Lue lisää:

Auttaako kännykkäsovellus löytämään sisäisen rauhan?

Vuoden parhaat sovellukset valittiin – tutustu ainakin näihin

Nyt treenataan älylaitteiden avulla – testissä kolme kotikuntoilupalvelua

Tehokkaaseen käsitreeniin tarvitset vain kuminauhan ja käsipainot. Parhaat tulokset saat, kun treenaat kolmesti viikossa. Katso videolta käsitreenin liikkeet!

Kädet pääsevät nykyisin aivan liian helpolla. Puhelimen silittely ja hiiren liikuttelu ei käsivarsia kiinteytä, ei myöskään juoksu- tai pyörälenkki. Yksilövalmentaja-fysioterapeutti Anna-Leena Toivanen sanoo, että jos yhtälöön kuuluu vielä alleihin altistava perimä, hidas aineenvaihdunta tai hormoniepätasapaino, rasva kerääntyy helposti heltoiksi käsivarsien alle. 

– Upeiden käsivarsien metsästys alkaa liikkuvuuden ja lihaskunnon parantamisesta, Toivanen sanoo. Tarvitaan ojentaja- ja hauislihasta muokkaavia täsmäliikkeitä. Allien alla lepäävä ojentajalihas on kolmipäinen lihasryhmä, joten se vaatii liikettä eri liikesuuntia yhdistelemällä.

Kauniit käsivarret vaativat treeniä myös ojentajien vastaparille eli hauikselle.

– Kun hauis on kunnossa, ojentajakin näyttää nätimmältä, Toivanen sanoo.

Katso oheiselta videolta täsmäliikkeet, joilla käsivarret kiinteytyvät kahdessa kuukaudessa.

Lankuttaminen ei ole ydinfysiikkaa, kunhan painaa mieleen yhden minuutin säännön.

Lankuttamisen konsepti on melko simppeli: kannattele kehoasi ylhäällä punnerrusasennossa tietyn aikaa, jolloin keskivartalo, takareidet ja pakarat vahvistuvat. Vaikka osaisitkin lankuttaa, moni ei kuitenkaan tiedä, kuinka pitkään lankutusasennossa tulee oikeasti olla parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Women's Healthin haastattelema liikuntatieteen tutkija Albert Matheny sanoo, että lankuttamista voi treenata päivittäin, mutta yhden lankutuksen keston tulisi olla kymmenestä sekunnista yhteen minuuttiin.

– Asento merkitsee kaikkein eniten. Täydellisen asennon pitäminen on liikkeen suurin tavoite, eli lankuta vain niin kauan, kuin pysyt asennossa tyylipuhtaasti, Mathey sanoo.

Lue myös: Hoida homma parissa minuutissa: 7 syytä lankuttaa joka päivä

Samaa mieltä on myös personal trainer Doug Sklar. Hän pitää hyvänä ohjenuorana minuutin sääntöä ja ohjeistaa tekemään minuutin toistoja kolme kertaa peräkkäin.

– On hyvä aloittaa lankuttaminen lyhyemmillä pidoilla ja venyttää niitä sitten minuuttiin saakka kunnon kehittyessä, Sklar sanoo.

”Oikealla tekniikalla tehdyt lankutukset lisäävät voimaa kaikkialla kehossa.”

Myös lyhyemmillä lankutuksilla saa aikaan tehokkaan treenin, joka tuottaa tuloksia. Jos pidät lyhyemmistä lankuista, Sklar neuvoo tekemään 10 sekunnin pitoja 10 sekunnin tauoilla 3–6 kertaa.

– Lyhyemmillä pidoilla saa yhtä hyvin voimaa, sillä enemmän toistoja tekemällä olet kokonaisuudessaan lankutusasennossa yhtä pitkään kuin hieman pidemmillä pidoilla.

Yli minuutin lankuttaminen on kiva haaste itselle, mutta jos pystyt pysymään asennossa pitkään, asiantuntijat suosittelevat kokeilemaan tavallisen lankun sijaan raskaampia versioita. Väkinäinen lankuttaminen voi aiheuttaa kovaa painetta alaselälle. Selkä menee kaarelle väsymyksestä ja loukkaantumisriski kasvaa.

– Oikealla tekniikalla tehdyt lankutukset lisäävät voimaa kaikkialla kehossa, Sklar sanoo,