Jos haluat jakaa paremman elämän vinkkejä, perusta blogi.

1. Kirjoita aiheista, jotka inspiroivat sinua ja joista tunnet tietäsi. Omasta treenilajistaan on helppo kirjoittaa innostavasti. Uteliaisuus muita lajeja ja hyvää elämää kohtaan synnyttää ajattelua, jota lukija haluaa kuulla.

2. Rekisteröidy blogipalveluun. Esimerkiksi Blogger-palvelussa voi käyttää omia Google-tunnuksiaan, jos sellaiset on jo hankkinut. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Vuodatus ja Wordpress.

3. Mieti, oletko valmis kirjoittamaan omalla nimelläsi. Jos et, voit kirjoittaa nimimerkillä. Omalla nimellä kirjoittaminen vaatii taitoa suhtautua rennosti paitsi kiitoksiin myös kritiikkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Panosta kameraan ja kuvaa paljon. Blogin visuaalinen ilme voi olla tyylikäs, innostava, arkinen tai jotain niiden väliltä. Ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä blogia. Voit esimerkiksi kertoa ja kommentoida oman alasi tapahtumia tai kirjoittaa ohjeita erityisalueestasi. Rajana on mielikuvitus!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Vastaa lukijoiden kommentteihin ja käy vastavierailuilla heidän sivuillaan. Blogiyhteisöstä voi saada paljon uusia kontakteja ja jopa ystäviä.

6. Ole suora ja rehellinen itsesi. Lukija tunnistaa tekstin aidon äänen. Ei kannata kirjoittaa vain muita miellyttääkseen, vaan nimenomaan siitä, mikä sinua itseäsi kiinnostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla