Sisäinen yökerhotanssijatar, tule esiin! Moulin Rouge -tunnilla saa poseerata.
Sisäinen yökerhotanssijatar, tule esiin! Moulin Rouge -tunnilla saa poseerata.

Moulin Rouge -jumppatunnilla saa flirttailla. Eikä ole edes kiusallista!

Oo-la-laa! Harvemmin sitä näkee korsettiin pukeutuneita ihmisiä jumppasalissa, mutta Elixia Alexiumin Moulin Rouge -tunnilla sekin on mahdollista.

Kun vajaan tunnin tanssijumpasta on kulunut 40 minuuttia, ohjaaja Susanna Rantala heittää treenitoppinsa lattialle ja kehottaa muitakin tekemään samoin, mikäli löysän t-paidan alta löytyy jotain hemaisevampaa.

No, nyt ei löydy, mutta ei se mitään.

Tällä tunnilla porukka ottaa poseerausasentoja rivissä, tanssii can-cania ja keimailee, taputtaa toisilleen ja hytkyttelee rintoja peilikuvalleen. Tunti sisältää myös perinteisiä tanssijumppien elementtejä.

Ämyreistä pauhaa tuttu kysymys Voulez-vous coucher avec moi, ja hikoilen naama punaisena. Flirttaileva ja rentoa asennetta vaativa tunti on jatkuvaa koreografiaa ilman erityisiä juomataukoja. Mahtava irtiotto marraskuun sisäänpäin kääntyneestä nysväämisestä!

...vai testaisitko näitä erikoistunteja?

Cinema Cycling on leffakokemus ja pyöräily-treeni yhtä aikaa. Ohjaajan valitsema maisemavideo heijastetaan salin valkokankaalle, ja ajatus lentää lämpimään Kaliforniaan. Sats.fi.

FolkJam on uusi tanssillinen tunti, jota on kuvailtu Suomen zumbaksi. Kotimaista tanssi-perinnettä ja hauskoja tanhumaisia viboja. Folkjam.fi.

80’s & 90’s Dance Party. Tää biisi, en kestä! Riemukas aikamatka nuoruuteen. Kasari- ja ysärihittiputki maustaa kieli poskessa hassuttelun ja rennon mutta hikisen pläjäyksen. Etnofitness.com.

Lue lisää:

Testissä uusi jumping-tunti

Bollywood-jumppa ei ole sohvaperunoille

Nopea perusjumppa – tee edes tämä

Neljällä yksinkertaisella liikkeellä virkistyt nopeasti.

Taukoliikunnan ei tarvitse olla monimutkaista tai aikaavievää. Personal trainer Maikki Marjaniemen suunnittelemalla taukojumpalla saat liikettä kehoon viidessä minuutissa.

Voit tehdä liikkeet myös yksitellen, vaikkapa yhden liikkeen työpäivän joka tauolla.

– Tärkeintä on, että nousee ylös ja liikkuu jollakin tavalla. Ideaalitilanne olisi, että ei istuttaisi puolta tuntia pidempään kerrallaan, Maikki sanoo. 

1. Lavat liukuun

Lapaliu'utus seinää vasten on hyvää vastapainoa esimerkiksi näyttöpäätetyölle. Se avaa rintaa, laittaa liikettä yläselkään ja ennaltaehkäisee hartiajumeja. 

Tee näin: 

 1. Seiso selkä seinää vasten niin, että pakarat ja yläselkä koskevat seinää. Nosta kädet seinälle kyynärpäät koukussa. 
 2. Liu'uta käsiä seinää pitkin ylöspäin kunnes kyynärpäät tuntuvat irtoavan seinästä. 
 3. Rutista sitten käsiä alaspäin selkälihaksilla. Pidä hartiat kaukana korvista. 

2. Naama nurkkaan

Nurkkavenytys avaa rintaa lihastyön avulla.

Tee näin:

 1. Etsi nurkka ja asetu seisomaan kasvot nurkkaan päin. Nosta kädet kyynärpäät koukussa sivuille, mutta pidä hartiat alhaalla. 
 2. Vie kevyesti rintaa nurkkaa kohti. Tee pumppauksia: jännitä sisäänhengityksellä käsiäsi seiniä vasten ja anna uloshengityksellä käsien joustaa ja rintakehän päästä syvemmälle nurkkaan. 
 3. Tee venytys kolmella eri korkeudella, eli siirrä käsiäsi muutaman pumppauksen jälkeen aina ylemmäs.

3. Kämmenet pöytään

Kyynärvarsien venyttäminen ehkäisee tehokkaasti tenniskyynärpään ja hiirikäden oireita. 

Tee näin:

 1. Tuo kämmenet pöydälle kämmenpuoli alaspäin ja sormet itseesi päin.
 2. Pumppaa kämmeniä lähemmäs pöydän pintaa ja kauemmas siitä. 
 3. Jätä kämmenet pöydälle ja siirrä niiden päälle lisää painoa.

4. Peppu seinään

Tämä liike venyttää takareisiä ja parantaa nostotekniikkaa – ja näyttää hauskalta, eli sopii myös työkaverien päivän piristämiseen. Liikkeen voi ottaa myös haasteena ja yrittää suorittaa sen mahdollisimman kaukana seinästä. 

Tee näin:

 1. Seiso 15–20 senttimetrin päässä seinästä selkä seinää vasten ja kädet vyötäröllä.
 2. Pidä selkä ja jalat suorina ja taita lantiotasi taakse niin, että takapuoli koskee seinää. Polvet saavat koukistua aavistuksen.
 3. Nouse takaisin pystyyn niin, että ojennat lantiosi pakaralihasten avulla.
 4. Siirry viisi senttimetriä kauemmaksi seinästä ja toista. 

Näin treenaat oikeita lihaksia kätevästi kotona ennen ulkouintikauden alkua. 

Haaveiletko jo kesästä ja kunnon treeneistä uimastadionilla tai luonnonvesissä? Sitä odotellessa uintikunto kannattaa hioa timanttiseksi täsmäliikkeillä vaikka olohuoneen lattialla.

– Pelkkä kuivaharjoittelu ei tee uimaria, mutta se tuo voimaa, jonka voi myöhemmin siirtää veteen, kertoo uintivalmentaja Anne Hiltunen.

Vahvat keskivartalon lihakset ja hyvä kehonhallinta ovat valttikortti altaassa, koska vedessä ei saa tukea muualta. Keskivartalon lisäksi iso selkälihas ja olkapään lihakset ovat uimarin tärkeimmät apurit. Tällä ohjelmalla treenaat nämä kaikki iskukuntoon, vaikka uinti ei olisi lajisi.

Toista jokaista liikettä 20 kertaa ja siirry heti seuraavaan liikkeeseen. Sarjan lopussa pidä 1–2 minuutin tauko. Toista kierros 2–3 kertaa.

Video: Katri Lehtola