Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Haluathan sopeutua sulavasti joukkoon? Ota haltuun salien etiketti ja vältät yleisimmät mokat.

Tässä kymmenen käyttäytymissääntöä.

1. Tule vain terveenä. Köhät, niiskut tai aivastelut eivät kuulu siihen saliähinään, jolla herätetään myönteistä huomiota.

2. Pysy kaappisi rajoissa. Pahin virhe pukuhuoneessa on vallata kamoillaan koko penkki. Pidä siis jumppakassisi ja sen sisältö nätisti oman lokerosi puitteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Säästä puhelut kotiin. Haba ei kasva juoruilemalla, ei edes kovaäänisillä maratonpuheluilla. Anna siis kännysi levätä sillä aikaa, kun hikoilet tai vaihdat vaatteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Älä jätä jälkiä. Muista, että hikipyyhe on uusi paras ystäväsi. Kun vielä muistat käyttää sitä, saat liudan muitakin salikavereita.

5. Unohda selfiet. Vaikka oma peilikuva ihastuttaisi, älä silti keskeytä hyvää treeniä kaivamalla kännykkääsi esiin. Ellet sitten ole salin eka tai vika.

6. Asu ei ole vapaa. Salille on tultu treenaamaan. Jos mietit, ovatko sortsisi liian lyhyet tai toppisi liian avara, ne todennäköisesti ovat.

7. Yksi laite kerralla. Älä hamstraa montaa painoa itsellesi tai laita pyyhettä varausmerkiksi laitteelle, jolle suuntaat seuraavaksi. Jos istut laitteella, käytä sitä – älä Facebookia.

8. Pidä volyymi kurissa. Rautaa nostaessa saa toki puhkua, mutta rajansa kaikella. Jos treenaat kuulokkeet korvilla, tarkista omakin volyymisi aina välillä.

9. Kysy neuvoa. Jos et osaa käyttää jotakin laitetta, kysy rohkeasti neuvoa. Kokeneemmat treenaajat tai salin henkilökunta auttavat mielellään.

10. Tee kauneushoidot kotona. Säästä sheivaukset, kuorinnat, naamiot ja kuivaharjaukset kotikylppäriin. Älä myöskään jätä itsestäsi parfyymipilveä pukkariin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla