Juontaja Laura Ruohola liikkuu vedessä ja lumella. Liikunta auttoi myös 20 kilon karistamisessa.

Tv-juontaja Laura Ruohola päätti jo pari vuotta sitten satsata päivittäiseen hyvään oloon liikunnalla ja terveellisemmällä ruokavaliolla. Se lupaus on kutakuinkin pitänyt. Paljon reissaava Laura ei keskeytä kuntoilua lomillakaan.

Seuraavaksi Laura suuntaa Teneriffalle. Päällimmäiseksi matkalaukkuun Laura heittää vesijuoksutossut ja -hanskat.

Vaahtomuovitöppösillä juokseminen kuulosti ensin ”ihan diipadaapa-touhulta”, mutta myöhemmin Laura on syönyt sanansa. Vedessä polkeminen on ollut tehokas kilojen karistaja. Kahden vuoden aikana niitä lähti 20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olin jahkannut laihduttamisen kanssa vuosia, kunnes otin itseäni niskasta. Vähensin hiilihydraatteja ja aloin urheilla päivittäin. Jos ei huvittanut, käänsin robottivaihteen päälle ja painoin altaalle. Jos joku urheilun jälkeen valittaa huonoa fiilistä tai harmittelee, että tuli lähdettyä, niin sitten on ihmisessä vikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vesijuoksu

”Kun oivalsin vesijuoksun luonteen, niin avot, se oli menoa. En ole koskaan pitänyt juoksemisesta tai oppinut uintitekniikkaa, mutta vesijuoksussa olen riittävän hyvä. Yritän juosta päivittäin. Paras hetki pulahtaa veteen on kesäisin kello 6.30 Helsingin uimastadionilla. Siellä saa bonuksena rusketuksen.

Vesijuoksu on parasta mahdollista keskivartalotreeniä ja lempeä laji nivelille. Se kiihdyttää myös pintaverenkiertoa, joten siinä on ainakin henkinen mahdollisuus antaa selluliiteille kyytiä.
Tunnissa ehdin miettiä edelliset ja tulevat asiat. Se on terapeuttista. Kävelylläkään en kaipaa musiikkia korvilleni. Riittää, että kuulen auton ääniä ja linnunlaulua, sen verran pitää pystyä olemaan omien ajatustensa kanssa.

Olen liikunnan, niin kuin monen muunkin asian suhteen, joko tai -ihminen. Jos päätän pitää lepopäivän, alan jo iltapäivästä kaivata kävelylle.”

Lumi

”Lumi mahdollistaa paljon asioita, joista pidän. Ilman lunta en voisi lasketella ja hiihtää, ilman lunta Alpeilla ei olisi niin kaunista. Jokaisen ihmisen perusoikeuksiin kuuluisi nähdä Alpit. Ne maisemat rauhoittavat sielun.

Ainoastaan Helsingissä lumesta on välillä vaikea nauttia. Kolme lumihiutaletta vie autoilijoilta ajokyvyn ja muutenkin elämä menee sekaisin.

En tarvitse lunta kirkastamaan talven pimeyttä, enkä kärsi kaamosmasennuksesta tai ahdistu pimeydestä. Kai sitten sovin Suomen oloihin. Itse asiassa Lappi on paikka, jonne voisin joskus muuttaa. Moni haluaa viikoksi Leville päästäkseen bilettämään. Minulle Lappi on hiljaisuutta ja rauhaa. Siellä elämä ei keskity alennusmyynteihin ja uusiin kenkiin, vaan ympärillä on Suomen hienoimmat tunturit, luonto ja eläimet. Ehkä olen romanttinen, mutta luulen, että siellä ollaan onnellisempia.”

Laura Ruohola

  • 14.7.1970 Pyhärannan Ihodessa syntynyt tv-toimittaja. Juontaa MTV3:n T.i.l.a.-sisustusohjelmaa viidettä vuotta.
  • Aiemmin juontanut MTV3:n alppihiihtolähetyksiä ja työskennellyt Yleisradion urheilutoimittajana 1995–2005. ”Tämä on ensimmäinen vuosi, kun urheilu ei kuulu elämääni työn kautta.”
  • Koti Helsingissä ja avopuolisonluona Seinäjoella. ”Maalaistyttönä olen sopeutunut Etelä-Pohjanmaalle ja tunnen oloni siellä kotoisaksi.”
Sisältö jatkuu mainoksen alla