Laulaja Karoliina Kallio ei murehdi painoaan, vaikka muut siitä huomauttelevatkin.

Laulaja Karoliina Kallio, 31, saa esiintyessään osakseen paljon katseita ja kommentteja. Huomio ei tosin ole aina sellaista, jota hän erityisesti kaipaisi. Tuntemattomat ihmiset kun tulevat huomauttelemaan Karoliinan laihuudesta.

– Jotkut supattelevat keskenään ja osoittelevat. Osa tulee suoraan ehdottamaan, että minun pitäisi syödä enemmän. Tulee paha mieli, kun ihmiset piikittelevät laihuudestani, sillä painon arvostelu on minulle naisena suuri juttu, Karoliina myöntää.

Karoliinan mukaan paineet omasta ulkonäöstä syntyvät muiden ihmisten kommenteista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen tottunut painooni kohdistuvaan arviointiin, mutta menen silti heti puolustuskannalle. On vaikea suhtautua, kun joku tulee kysymään, onko minulla syömishäiriö. Silloin menen lukkoon, enkä osaa reagoida. Tekisi mieli sanoa, että mikä oikeus sinulla on arvostella minun painoani, mutta yleensä kävelen vain pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hoikkuutensa syyksi Karoliina epäilee vilkasta aineenvaihduntaa. Hän voi pistää suuhunsa mitä tahansa vaikka ymmärtääkin, ettei herkkujen mättäminen ole hyväksi elimistölle. Kunnon ruokaa Karoliina pyrkii syömään mieluummin monta pientä annosta päivässä parin ison satsin sijaan.

168-senttinen Karoliina ei tiedä tarkalleen, paljonko hän painaa.

– Sanon aina painavani 50 kiloa, vaikka luultavasti painan pari kiloa vähemmän. Se kuulostaa jotenkin paremmalta.

Jopa lääkäri on ihmetellyt Karoliinan alhaista painoindeksiä.

– En pidä ihmisiä tasapäistävistä taulukoista. Miksi kaikkien pitäisi mahtua tiettyihin mittoihin, kun me kaikki kuitenkin olemme erinäköisiä ja -kokoisia? Ei pitäisi olla olemassa mitään ihannepainoa, hän huomauttaa.

Mutta saa Karoliina toki kuulla myös päinvastaisia kommentteja. On ihmisiä, jotka tulevat ihastelemaan hänen vartaloaan.

– Jotkut ylistävät sitä, että olen niin hoikka. Siitäkin tulee epämukava olo, vaikka tajuan, etteivät ihmiset tarkoita välttämättä mitään pahaa.

Saako toisen painoa ihmetellä, ihastella tai paheksua? Onko sinun painoasi arvosteltu? Kerro!

Sisältö jatkuu mainoksen alla