Kesän helpoin lihaskuntotreeni kestää vaivaisen vartin. Ja mikä parasta, sen voi tehdä vaikka mökkirannassa.

Kahvakuulailussa ei hinkuteta jokaista lihasta erikseen vaan kuormitetaan kerralla koko kehoa. Valitse ainakin kahdeksan, mieluiten 12 kilon kuula. Mötikkä saa tuntua nostettaessa tuskallisen painavalta, sillä sitä ei ole tarkoituskaan nostaa käsivoimilla. Kahvakuulailu on tekniikkalaji: opettele pukkaamaan vauhti jaloista ja lantiosta niin, että työvaihe on lyhyt ja lepovaihe pitkä.

Näin se toimii

Tee treeni ainakin kolmesti viikossa. Harrasta lisäksi arkiliikuntaa ja vältä istumista.

15 minuutin pikatreeni

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee yhtä liikettä minuutti ja siirry seuraavaan. Tee yhteensä viisi kolmen minuutin kierrosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

25 minuutin perustreeni

Tee minuutti jokaista liikettä ja juokse sitten kahden minuutin lenkki. Tee yhteensä viisi kierrosta. Jos liikkeet tuntuvat raskailta, hölkkää niin rauhallisesti, että syke laskee.
 

1 Etuheilautus

Etuheilautus on kahvakuulailun perusliike, joka aktivoi peräti
80 prosenttia kehon lihaksista.
Miten? Pukkaa kuula lantion avulla jalkojen välistä suoraan eteen ja pyri löytämään painoton tila. Pidä lantio edessä mahdollisimman pitkään ja vie se taakse vasta, kun kuula ja käsivarret vievät lantion mukanaan. Pidä käsivarret hieman koukussa ja ote kuulasta rentona.

2 Tuulimylly

Tuulimylly kehittää kehonhallintaa ja liikkuvuutta.
Miten? Seiso haara-asennossa ja nosta kuula ylös suoralla kädellä. Käännä katse kuulaan ja aseta alempi käsi etummaiselle sisäreidelle. Työnnä peppua taakse ja vie samalla kättä kohti lattiaa. Harjoittele liikettä ensin ilman kuulaa. Jos liike tuntuu liian rankalta, voit pitää kuulaa myös alemmassa kädessä.

3 Roosa nauha

Liikkeen alaosa treenaa keskivartaloa, yläosa käsiä.
Miten? Seiso jalat yhdessä ja koukista hieman polvia. Vie sitten kuula vartalon sivulta pään ympäri ja palauta se alas vartalon toiselle sivulle niin, että liikerata muistuttaa Roosa nauha -tunnusta. Liikkeen voima lähtee lantiosta, ja käsien työvuoro alkaa vasta, kun kuula nousee korvan yläpuolelle.

Liikkeet laati Trainer4You:n kouluttaja, kahvakuulamies Tuomo Kilpeläinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla