Me Naiset
|
Tiina Ranin

Kuuden liikkeen kylkitreenillä saat yliotteen vyötäröbraatvursteista.

Uhkaako nettijumppa jäädä suunnitteluasteelle? Tulosta tästä pdf-versio kuvineen jääkaapin oveen.

Vahvat vatsalihakset tukevat selkää ja pitävät ryhdin hyvänä.

Älä lannistu, jos joku jumppaohjeista tuntuu vaikealta. Tässä vatsaohjelmassa on sekä helppoja että vähän rankempia liikkeitä. Voit edetä helposta vaikeampaan samalla kun lihaskuntosi paranee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee jumppa kolme kertaa viikossa vaikka reippaan sauvakävelylenkin jälkeen. Toista jokaista liikettä 10– 20 kertaa ja kiinnitä huomio siihen, että teet liikkeen oikeilla lihaksilla.
Nämä ohjeet vahvistavat vatsalihaksia, mutta paikalliseen rasvanpolttoon ne eivät auta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos haluat paremmin erottuvat lihakset, treenaa myös aerobista liikuntaa. Sauvakävely, hiihto keväthangilla, jumppa, pyöräily ja juoksu ovat hyviä lajeja rasvanpolttoon.

1. Istu polvet hieman koukussa ja ota kevyesti niistä kiinni. Vedä vatsaa navan alta sisään ja kierrä toinen käsi auki sivulle. Aloita ensin viemällä sormenpäät lattiaan ja kun saat lisää voimaa vatsalihaksiin, vie kyynärpää lattiaan.

2. Asetu selinmakuulle ja ojenna jalat suoraksi ylös. Kädet tukevat lattiasta. Kierrä polvia sivulle niin, että reidet melkein koskevat lattiaa. Pun¬nerra sitten jalat takaisin ylös vatsa¬lihaksia jännittäen.

3. Alkuasento on sama kuin edellisessä liikkeessä. Ojenna kädet suoraksi kohti kattoa. Jännitä vatsalihaksia ja vie hitaasti kädet oikealle ja jalat vasemmalle. Pidä lantio paikallaan, äläkä anna pakaroiden rullata irti alustasta. Palaa keskiasentoon ja toista toiselle puolelle.

4. Asetu kyljinmakuulle ja tuo alimmainen kyynärpää tueksi lattiaan. Nosta lantio irti alustasta ja jännitä vartalo suoraksi. Jos liike on liian raskas, koukista polvet lattialla, jolloin nosto sujuu helpommin.

5. Asetu käsien ja jalkojen varaan lankkuasentoon. Jännitä vatsalihaksia ja koeta vetää napaa sisään. Pysy asennossa kymmeneen laskien ja huilaa. Kevyemmän liikkeestä saat jättämällä polvet lattiaan. Haastavamman liikkeen saat nostamalla toisen jalan irti alustasta. Toista sama liike toisella jalalla.

6. Asetu etunojaan ja ojenna jalat suoraksi. Vedä vuorotellen polvea koukussa vatsan alle ja vedä samalla napaa sisään. Tee aluksi muutamia vetoja ja huilaa välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla