Vappu Pimiä. Kuva: Panu Pälviä
Vappu Pimiä. Kuva: Panu Pälviä

Juoksulenkkiä, vesijuoksua, tanssia, nyrkkeilyä... Juontaja Vappu Pimiä luottaa monipuoliseen treeniin myös marraskuussa.

"Olen liikkunut säännöllisesti niin pitkään, ettei pimeys hidasta menoa. Ilman liikuntaa energiani hiipuvat, ja minusta tulee hirviö. Mieluiten treenaan aamuisin, talvellakin.

Välillä olen miettinyt herätyskellon soidessa 5.50, onko järkeä lähteä juoksulenkille tai vesijuoksemaan. Mutta kun olen sopinut treenit kaverin kanssa, niistä ei tule luistettua. Eikä altaasta noustessa koskaan kaduta – päivähän lähtee hyvin käyntiin.

Treeniviikkoni alkaa maanantain tanssitunnilla. Harjoittelemme kaveriporukalla yksilötansseja lattareista reggaetoniin. Lisäksi käyn ystäväni kanssa nyrkkeilyvalmennuksessa kerran viikossa, yksi valmentajistamme on Amin Asikainen.

Vesijuoksemassa käyn myös kaverin kanssa, ja samalla voimme vaihtaa kuulumiset. Juoksulenkille lähden mieluiten yksin musiikkia kuunnellen. Juostessa tulee ratkottua myös työasioita. Pyrin treenaamaan 4–5 kertaa viikossa, mutta en stressaa, jos ehdin vain kolmesti.

Yritän liikkua mahdollisimman monipuolisesti ja tutustua uusiin lajeihin, jotta keho saisi uusia ärsykkeitä. Tänä syksynä aloitin fustran. Olen kuullut, että sen kautta löytää uusia lihaksia! Uuden kokeileminen piristää treenimotivaatiota. Kyllähän sitä kyllästyy, jos vetää samaa jumppaa 20 vuotta.”

Lue myös:

Vappu Pimiä ja Teemu-puoliso saavat toisen lapsen: "Koko perhe onnesta sekaisin"

Vappu Pimiä: Minulla on ainakin sata ystävää

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta kalori, Vappu Pimiä?