Sport
Ruusukaali ja sitrushedelmät ovat täydellinen parivaljakko!
Ruusukaali ja sitrushedelmät ovat täydellinen parivaljakko!

Nyt rouskutetaan kaaleja, ja tämän hetken hitti on ehdottomasti rapsakat ruusukaalit.

Ruusukaali-lohipannu

 • 300 g ruusukaaleja
 • 1 pieni sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 rkl öljyä
 • 3 timjaminoksaa
 • 300 g ruodotonta kirjolohifileetä
 • ½ (luomu) sitruunan raastettu kuori
 • 2 rkl sitruunanmehua
 • ½–1 tl suolaa
 • mustapippuria
 1. Halkaise ruusukaalit ja keitä niitä 2–3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
 2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista ruusukaaleja, sipuleita ja timjaminoksia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
 3. Kuutioi lohi ja lisää pannuun. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, tai kunnes lohikuutiot ovat juuri ja juuri kypsiä. Mausta raastetulla sitruunankuorella, sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Keitä halutessasi lisäkkeeksi täysjyväriisiä.

Miedon tulinen bataatti-kukkakaalikeitto lämmittää ihanasti. Kurkkaa ohje Sportista 9/17!  Muistathan, että tilaajana voi lukea Sport-lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/sport

Tiesitkö?

Kaalit ovat oivaa ruokaa aivoillesi niiden sisältämien polyfenolien ansiosta. Polyfenolit auttavat pitämään verisuonet kunnossa ja voivat näin ehkäistä Alzheimerin tautia ja dementiaa.

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.