Sport
Ruusukaali ja sitrushedelmät ovat täydellinen parivaljakko!
Ruusukaali ja sitrushedelmät ovat täydellinen parivaljakko!

Nyt rouskutetaan kaaleja, ja tämän hetken hitti on ehdottomasti rapsakat ruusukaalit.

Ruusukaali-lohipannu

  • 300 g ruusukaaleja
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 3 timjaminoksaa
  • 300 g ruodotonta kirjolohifileetä
  • ½ (luomu) sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • ½–1 tl suolaa
  • mustapippuria
  1. Halkaise ruusukaalit ja keitä niitä 2–3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista ruusukaaleja, sipuleita ja timjaminoksia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  3. Kuutioi lohi ja lisää pannuun. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, tai kunnes lohikuutiot ovat juuri ja juuri kypsiä. Mausta raastetulla sitruunankuorella, sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Keitä halutessasi lisäkkeeksi täysjyväriisiä.

Miedon tulinen bataatti-kukkakaalikeitto lämmittää ihanasti. Kurkkaa ohje Sportista 9/17!  Muistathan, että tilaajana voi lukea Sport-lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/sport

Tiesitkö?

Kaalit ovat oivaa ruokaa aivoillesi niiden sisältämien polyfenolien ansiosta. Polyfenolit auttavat pitämään verisuonet kunnossa ja voivat näin ehkäistä Alzheimerin tautia ja dementiaa.