Kuva: Elina Simonen
Kuva: Elina Simonen

Suunnittelija Tiia Vanhatapio paljastaa parhaat luonnonmukaiset kauneusvinkkinsä.

1. Risiiniöljyllä ripsivärit pois
”Tehokkain ja luonnollisin silmämeikinpuhdistusaine on risiiniöljy. Vain loraus öljyä pumpuliin, pyyhkäiset silmiä ja ripsarit ovat poissa! Samalla kasvatat, ravitset ja tuuheutat ripsiä.”

2. Kookosöljykuorinta kasvoille
”Teen oman kasvojen kuorinta-aineen sekoittamalla teelusikallisen kookosöljyä ja teelusikallisen ruokasoodaa. Hiero seos kasvoihin, anna vaikuttaa hetki ja pyyhi pois lämpimään veteen kostutella pyyhkeellä. Tämä kuorinta poistaa tehokkaasti epäpuhtauksia ja kirkastaa ihon.”

3. Kookoshaude hiuksille
”Hemmottelen hiuksiani kookosöljyhauteella noin kerran kuussa. Hieron kosteisiin hiuksiin kookosöljyä ja kiedon öljytyt hiukset elmukelmuun ja folioon. Annan hauteen vaikuttaa tunnista jopa neljään tuntiin, tai yön yli. Lopuksi pesen hiukset. Öljy hoitaa hiuksia ja päänahkaa. Hiuksista tulee kiiltävät, kuohkeat ja taipuisat.”

4. Pellavaöljy pitää hiukset ja kynnet kunnossa
”Nautin ruokalusikallisen pellavaöljyä päivässä joko sellaisenaan tai puuroon sekoitettuna. Olen huomannut, että se tekee hiuksista ja kynsistä vahvemmat ja terveemmät. Voi helpottaa myös kuukautiskipuja, endometrioosia ja vaihdevuosia.”

5. OptiMSM-jauhe vahvistaa kynnet
”Juon joka aamu lasillisen Beroccaa, johon olen sekoittanut puoli teelusikallista OptiMSM-jauhetta. Se pitää kehon rikkitasapainon kunnossa ja estää muun muassa kynsien lohkeilemisen. Lisäksi pitää ihon ja hiukset kunnossa. Etenkin treenaajille tärkeä rakennusaine, joka pitää sidekudokset ja nivelet hyvässä kunnossa. Tarpeellinen aine myös hormoni- ja immuunijärjestelmän toiminnalle."

Lue myös:

Suunnittelija Tiia Vanhatapio: "Mitä vähemmän kemikaaleja ja tuoksuja, sitä parempi iholle"

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.