Poiminta
Sport
Kehopositiivisuus kuuluu jokaiselle, psykologi muistuttaa.
Kehopositiivisuus kuuluu jokaiselle, psykologi muistuttaa.

Jos olet kyllästynyt sättimään itseäsi peilin edessä, tämä haaste on sinulle.

Voi näitä jenkkakahvoja!

Jos olisin kapeampi sääristä, mahtuisin talvisaappaisiini.

Äh, vielä muutama kyykky, niin kehtaan pitää sitä lyhyttä mekkoa.

Huomenna aloitan pakaratreenin.

Peräti 68 prosenttia Sport-lehden kehokyselyyn vastanneista kertoo kipuilevansa ulkonäkönsä takia niin, että se rajoittaa elämää. 40 prosenttia on jättänyt menemättä tilaisuuksiin tai tutustumatta ihmisiin ulkonäkönsä takia. Jopa 65 prosenttia tahtoisi laihduttaa. Joukossa on aivan yhtä lailla normaali- kuin ylipainoisiakin.

Luvut kielivät kapeista kauneusihanteista, joista moni ahdistuu.

– On mahtavaa, että hyvinvointi on tapetilla, mutta näkökulma on kamalan kapea. Moni alkaa tuijottaa vain ruokavaliota ja tavoitella optimaalista kroppaa, ja silloin menee helposti överiksi,  Psykologi yrittää - blogia pitävä psykologi Reetta Puuronen pohtii.

Onnellinen uutinen on, että armollisuutta voi opetella. Jos haluat heittää hyvästit ulkonäköstressille, tule mukaan Sport-lehden kehonkuvahaasteeseen! Saat maanantaista 16.10. alkaen joka viikko 1–2 pientä harjoitusta, jotka opettavat hyväksymään oman kehon sellaisena kuin se on ja pitämään huolta omasta hyvinvoinnista terveellä tavalla. Seuraa haastetta Sportin Facebook-sivuilla ja Instagram-tilillä sekä hashtagia #sportkehonkuva.

– Kehopositiivisuus on ennen muuta mielen hyvinvointia, ja se kuuluu kaikille. Sanoma on pohjimmiltaan se, että jokaisella on oikeus tuntea olonsa hyväksi omassa kropassaan.