Poiminta
Sport
Kehopositiivisuus kuuluu jokaiselle, psykologi muistuttaa.
Kehopositiivisuus kuuluu jokaiselle, psykologi muistuttaa.

Jos olet kyllästynyt sättimään itseäsi peilin edessä, tämä haaste on sinulle.

Voi näitä jenkkakahvoja!

Jos olisin kapeampi sääristä, mahtuisin talvisaappaisiini.

Äh, vielä muutama kyykky, niin kehtaan pitää sitä lyhyttä mekkoa.

Huomenna aloitan pakaratreenin.

Peräti 68 prosenttia Sport-lehden kehokyselyyn vastanneista kertoo kipuilevansa ulkonäkönsä takia niin, että se rajoittaa elämää. 40 prosenttia on jättänyt menemättä tilaisuuksiin tai tutustumatta ihmisiin ulkonäkönsä takia. Jopa 65 prosenttia tahtoisi laihduttaa. Joukossa on aivan yhtä lailla normaali- kuin ylipainoisiakin.

Luvut kielivät kapeista kauneusihanteista, joista moni ahdistuu.

– On mahtavaa, että hyvinvointi on tapetilla, mutta näkökulma on kamalan kapea. Moni alkaa tuijottaa vain ruokavaliota ja tavoitella optimaalista kroppaa, ja silloin menee helposti överiksi,  Psykologi yrittää - blogia pitävä psykologi Reetta Puuronen pohtii.

Onnellinen uutinen on, että armollisuutta voi opetella. Jos haluat heittää hyvästit ulkonäköstressille, tule mukaan Sport-lehden kehonkuvahaasteeseen! Saat maanantaista 16.10. alkaen joka viikko 1–2 pientä harjoitusta, jotka opettavat hyväksymään oman kehon sellaisena kuin se on ja pitämään huolta omasta hyvinvoinnista terveellä tavalla. Seuraa haastetta Sportin Facebook-sivuilla ja Instagram-tilillä sekä hashtagia #sportkehonkuva.

– Kehopositiivisuus on ennen muuta mielen hyvinvointia, ja se kuuluu kaikille. Sanoma on pohjimmiltaan se, että jokaisella on oikeus tuntea olonsa hyväksi omassa kropassaan.

 

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.