Kuva: solominviktor/Shutterstock
Kuva: solominviktor/Shutterstock

Rakkausvalmentaja Jenni Kauppila paljastaa, millä viidellä toimella kutsut rakkauden elämääsi. Ota vinkit heti käyttöön!

1. Osoita rakkautta jo nyt

On tärkeää uskaltaa avata ”rakkauden katkaisija” jo ennen kuin Se oikea ihminen on elämässäsi. Suhtaudu rakkaudellisesti ja myötätuntoisesti muihin ihmisiin, vaikka olisitkin kiireinen. Osoita se pienillä teoilla. Hymyile kaupan kassalle tai ohikulkijalle. Näin vedät puoleesi myös tulevaa kumppaniasi.

2. Tiedosta tarpeesi

Mieti, mitä kaipaat rakkaudelta ja parisuhteelta. Jos toivot esimerkiksi hellyyttä tai arvostusta, mieti, miten voisit antaa niitä itsellesi jo nyt. Sano itsellesi jotain positiivista aina, kun katsot itseäsi peilistä tai vie itsesi treffeille joka viikko. Opettele arvostamaan omia tunteitasi ja sisäistä ääntäsi ja kuuntele, mitä ne sinulle kertovat.

3. Tunne rakkautta jo nyt

Muistele, miltä sinusta tuntuu, kun olet rakastunut. Oletko vaikkapa innostunut kuin pieni lapsi? Mieti, miten voisit tuntea samoin jo nyt. Voit herätellä innostusta vaikka kulkemalla eri reittiä töihin tai syömällä jotain uutta. Kun innostut elämästä, vedät puoleesi rakkautta.

4. Astu epämukavuusalueelle

Mieti, mikä sinua pelottaa ja päätä uskaltaa. Tee vaikka kerran kuussa joku asia, joka pelottaa sinua. Näin kasvatat itseluottamustasi ja kykyä kohdata epämukavuutta. Ihminen, joka uskaltaa pelätä, uskaltaa myös rakastaa.

5. Ole avoin – älä odota mitään

Pyri luopumaan toivomuslistoista ja ennakko-odotuksista siitä, millainen unelmiesi kumppanin tulisi olla. Lähesty uusia ihmisiä avoimesti ja pyri katsomaan uutta ihmistä kuin tyhjältä alustalta. Sen sijaan, että yrittäisit analysoida häntä, kuuntele, miltä sinusta tuntuu olla hänen seurassaan. Voit yllättyä positiivisesti.

Lue myös:

Viisi myyttiä rakkaudesta

Maksullisessa miesseurassa

Viisi syytä olla sinkkuna kesällä