Kuva: solominviktor/Shutterstock
Kuva: solominviktor/Shutterstock

Rakkausvalmentaja Jenni Kauppila paljastaa, millä viidellä toimella kutsut rakkauden elämääsi. Ota vinkit heti käyttöön!

1. Osoita rakkautta jo nyt

On tärkeää uskaltaa avata ”rakkauden katkaisija” jo ennen kuin Se oikea ihminen on elämässäsi. Suhtaudu rakkaudellisesti ja myötätuntoisesti muihin ihmisiin, vaikka olisitkin kiireinen. Osoita se pienillä teoilla. Hymyile kaupan kassalle tai ohikulkijalle. Näin vedät puoleesi myös tulevaa kumppaniasi.

2. Tiedosta tarpeesi

Mieti, mitä kaipaat rakkaudelta ja parisuhteelta. Jos toivot esimerkiksi hellyyttä tai arvostusta, mieti, miten voisit antaa niitä itsellesi jo nyt. Sano itsellesi jotain positiivista aina, kun katsot itseäsi peilistä tai vie itsesi treffeille joka viikko. Opettele arvostamaan omia tunteitasi ja sisäistä ääntäsi ja kuuntele, mitä ne sinulle kertovat.

3. Tunne rakkautta jo nyt

Muistele, miltä sinusta tuntuu, kun olet rakastunut. Oletko vaikkapa innostunut kuin pieni lapsi? Mieti, miten voisit tuntea samoin jo nyt. Voit herätellä innostusta vaikka kulkemalla eri reittiä töihin tai syömällä jotain uutta. Kun innostut elämästä, vedät puoleesi rakkautta.

4. Astu epämukavuusalueelle

Mieti, mikä sinua pelottaa ja päätä uskaltaa. Tee vaikka kerran kuussa joku asia, joka pelottaa sinua. Näin kasvatat itseluottamustasi ja kykyä kohdata epämukavuutta. Ihminen, joka uskaltaa pelätä, uskaltaa myös rakastaa.

5. Ole avoin – älä odota mitään

Pyri luopumaan toivomuslistoista ja ennakko-odotuksista siitä, millainen unelmiesi kumppanin tulisi olla. Lähesty uusia ihmisiä avoimesti ja pyri katsomaan uutta ihmistä kuin tyhjältä alustalta. Sen sijaan, että yrittäisit analysoida häntä, kuuntele, miltä sinusta tuntuu olla hänen seurassaan. Voit yllättyä positiivisesti.

Lue myös:

Viisi myyttiä rakkaudesta

Maksullisessa miesseurassa

Viisi syytä olla sinkkuna kesällä

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.