Kuva: Ari K. Ojala
Kuva: Ari K. Ojala

Kokki-ruokakirjailija-suunnittelija Sara La Fountain paljastaa tärkeimmät hyvän olon vinkkinsä.

1. Juokseminen.
En pystyisi elämään ilman juoksemista. Kannan lenkkareita mukana aina matkoillakin. Käyn lenkillä 3–4 kertaa viikossa, joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Kuuntelen aina hyvää musiikkia Spotifysta juostessani. Se on ihana tapa herätä ja nauttia heräävästä kaupungista. Lenkillä pääsen irti arjesta ja voin nauttia omasta ajasta.

2. Kuntonyrkkeily.
Olen aloittanut uudelleen teini-iän harrastukseni, kuntonyrkkeilyn. Käyn kuntonyrkkeilemässä 2–3 kertaa viikossa. Nyrkkeilyyn voi purkaa huonon päivän raivostuksen ja saa tuntea olevansa voimakas nainen. Se pitää myös yläkropan ja selän kunnossa. Puolentoista tunnin jälkeen olen aina aivan hiestä märkä. Aika menee lentäen, koska tunnilla täytyy aina keskittyä täysillä. On myös ihana saada muotoa ja voimaa käsivarsiin.

3. Pyöräily.
Harrastan hyötyliikuntaa pyöräilemällä palavereihin ja ostoksille. Pyöräily on ihana tapa liikkua. Olen hankkinut pyörääni myös korin, jossa kuljetan koiraanikin.

4. Meditointi.
Meditointi on kuin laittaisi itsensä lataukseen. Se antaa energiaa ja tasapainottaa. Meditoin vähintään puoli tuntia juoksulenkin jälkeen. Istun mukavasti lattialla ja keskityn hengitykseeni. Iltaisin käyn ensin kylvyssä ja meditoin sen jälkeen. Se auttaa aina nukahtamaan. New Yorkissa monet käyvät meditointitunnilla ennen tai jälkeen työpäivän.

5. Hyvä ruoka.
Mikään edellä mainituista ei toimi, jos ei ole syönyt hyvin. Terveellinen ruoka voi olla myös tosi hyvää. Aamuuni kuuluu vihermehu, joka pitää aineenvaihdunnan kunnossa, puhdistaa kehoa ja antaa tarvittavat vitamiinit. Laitan mehuun esim. selleriä, kurkkua, omenaa, ananasta, inkivääriä, limeä ja yrttejä.

Uusi aamiaissuosikkini on niin kutsuttu ”aamumössö”. Sekoitan gluteenittomia kaurahiutaleita, kuivattuja marjoja, pähkinöitä, raastetun omenan sekä manteli- tai kookosmaitoa. Lisään mössön päälle banaaninpaloja tai tuoreita hedelmiä, kookoshiutaleita sekä hieman hunajaa.

Lue myös:

Tuunaa kuin Sara La Fountain: "Vastaan ei tule samanlaista vaatetta"

Rakastunut Sara La Fountain: "Elämme toistaiseksi kaukosuhteessa"