Sport
"Haaveilen välillä ihan tavallisesta 8–17-työajasta", Sara myöntää.
"Haaveilen välillä ihan tavallisesta 8–17-työajasta", Sara myöntää.

Viime vuosi oli Saralle työntäyteinen, mutta myös henkisesti raskas äidin sairastuttua vakavasti. Kovan treenaamisen sijaan hän hakee hyvää oloa nyt joogasta ja meditaatiosta.

Kokki Sara La Fountain on tullut tutuksi monista tv-ohjelmistaan, kuten Junior MasterChef ja Sara La Fountain Australiassa. Pian alkavassa Masterchef Suomi -sarjassa hän on yksi tuomareista.

Töitä hän on aina tottunut tekemään paljon, mutta viime vuosi oli erityisen raskas. Vauhti pysähtyi, kun hän kuuli äitinsä sairastuneen syöpään.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni mietin, mitä nyt teen. Mistä ammennan energiaa, kun takki on tyhjä?

Sara on ollut aina äitinsä tukena, mutta nyt omat voimavarat olivat vähissä. Pelottava tilanne sai hänet miettimään, kuka on hänen tukenaan. Kun energiaa ei enää riittänyt koviin treeneihin, jotain oli tehtävä. Vastaus löytyi vanhasta kotikaupungista New Yorkista, jonne Sara lähti lataamaan akkuja puoleksitoista kuukaudeksi.

– Nykissä tunnen olevani vapaampi kuin Helsingissä. Saan olla rauhassa ja puhua ystävieni kanssa muista asioista kuin töistä. Oli ihanaa olla omissa oloissa.

New Yorkista löytyi uusia tapoja ladata akkuja: meditointikursseja ja joogatunteja. Rauhaa ja tasapainoa, jota hän oli lähtenyt etsimään.

Nyrkkeily pitää vahvana

Aiemmin Sara nautti kovista treeneistä, kuten kuntonyrkkeilystä, jota hän on harrastanut 14-vuotiaasta. 

– Rakastan nykkeilyä! Kolme vuotta sitten olin pelkkää lihasta. Treenasin kuntonyrkkeilyä kaksi kertaa viikossa ammattinyrkkeilijä Ricardo Moralesin kanssa ja kävin juoksulenkillä neljästi viikossa. Nyrkkeily pitää yläkropan ja selän kunnossa, mikä on kokin työssä tärkeää. Tekee myös hyvää purkaa välillä ärsytyksiä ja negatiivista energiaa Eye of the Tiger -biisin tahtiin. 

Mitä Sara ajattelee nyt malliajoistaan? Entä mitä hän kaikkein mieluiten kokkaa omassa keittiössään? Lue lisää Sport  2/18! Muistathan, että tilaajana voi lukea Sport-lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/sport

 

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.