Sport
"Haaveilen välillä ihan tavallisesta 8–17-työajasta", Sara myöntää.
"Haaveilen välillä ihan tavallisesta 8–17-työajasta", Sara myöntää.

Viime vuosi oli Saralle työntäyteinen, mutta myös henkisesti raskas äidin sairastuttua vakavasti. Kovan treenaamisen sijaan hän hakee hyvää oloa nyt joogasta ja meditaatiosta.

Kokki Sara La Fountain on tullut tutuksi monista tv-ohjelmistaan, kuten Junior MasterChef ja Sara La Fountain Australiassa. Pian alkavassa Masterchef Suomi -sarjassa hän on yksi tuomareista.

Töitä hän on aina tottunut tekemään paljon, mutta viime vuosi oli erityisen raskas. Vauhti pysähtyi, kun hän kuuli äitinsä sairastuneen syöpään.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni mietin, mitä nyt teen. Mistä ammennan energiaa, kun takki on tyhjä?

Sara on ollut aina äitinsä tukena, mutta nyt omat voimavarat olivat vähissä. Pelottava tilanne sai hänet miettimään, kuka on hänen tukenaan. Kun energiaa ei enää riittänyt koviin treeneihin, jotain oli tehtävä. Vastaus löytyi vanhasta kotikaupungista New Yorkista, jonne Sara lähti lataamaan akkuja puoleksitoista kuukaudeksi.

– Nykissä tunnen olevani vapaampi kuin Helsingissä. Saan olla rauhassa ja puhua ystävieni kanssa muista asioista kuin töistä. Oli ihanaa olla omissa oloissa.

New Yorkista löytyi uusia tapoja ladata akkuja: meditointikursseja ja joogatunteja. Rauhaa ja tasapainoa, jota hän oli lähtenyt etsimään.

Nyrkkeily pitää vahvana

Aiemmin Sara nautti kovista treeneistä, kuten kuntonyrkkeilystä, jota hän on harrastanut 14-vuotiaasta. 

– Rakastan nykkeilyä! Kolme vuotta sitten olin pelkkää lihasta. Treenasin kuntonyrkkeilyä kaksi kertaa viikossa ammattinyrkkeilijä Ricardo Moralesin kanssa ja kävin juoksulenkillä neljästi viikossa. Nyrkkeily pitää yläkropan ja selän kunnossa, mikä on kokin työssä tärkeää. Tekee myös hyvää purkaa välillä ärsytyksiä ja negatiivista energiaa Eye of the Tiger -biisin tahtiin. 

Mitä Sara ajattelee nyt malliajoistaan? Entä mitä hän kaikkein mieluiten kokkaa omassa keittiössään? Lue lisää Sport  2/18! Muistathan, että tilaajana voi lukea Sport-lehteä maksutta osoitteessa digilehdet.fi/sport