Sport
Testaa skorpionia selkäjumiin myös aamulla ja kesken työpäivän.
Testaa skorpionia selkäjumiin myös aamulla ja kesken työpäivän.

Skorpioni on yksinkertainen liike, jossa kehittyy nopeasti. Samaa tahtia kasvaa selän ja olkapäiden liikkuvuus.

Jos kaipaat uusia keinoja selkäjumeihin, testaa superliike skorpioni. Se on yksinkertainen mutta tehokas dynaaminen venytys, jossa pysytään liikkeessä koko ajan. Selkäranka saa kiertoa, ja samalla jumiset hartiatkin aukeavat. Kokeile vaikka!

Eikä hyöty jää siihen: dynaaminen venyttely myös nopeuttaa palautumista, kun kuona-aineet lähtevät kiertämään lihaksissa ja verenkierto paranee.

– Kun otat dynaamista venyttelyä ohjelmaan, kehityt nopeammin myös muissa lajeissa. Viimeistään parissa kuukaudessa tuntuu jo huomattavaa muutosta, personal trainer Kata Pulkka toteaa.

Skorpionilla lämmittelet myös selän ennen treeniä ja vetreytät treenin jälkeen. Testaa myös aamulla, niin saat veren liikkeelle nukkumisen jälkeen, tai kesken työpäivän. 

Tee näin: 

1. Aseta kädet t-asentoon vatsamakuulla, kämmenet ja hartiat lattiassa. Paina lantiota kohti lattiaa aktivoimalla keskivartaloa.

2. Koukista oikea polvi ja tuo se kaaressa varpaat edellä vartalon yli. Pyri koskettamaan varpaalla lattiaa. 

3.  Palaa alkuun, tee toiselle puolelle ja jatka liikettä. Tee noin 10 toistoa per puoli.

Katso liike myös Instagram-videolta:

Sport-lehden numerossa 9/2017 seitsemän liikkeen stressiä poistava ja liikkuvuutta parantava dynaaminen venyttelyohjelma! Tilaajana pääset lukemaan Sanoman aikakauslehtiä maksutta osoitteessa digilehdet.fi

Sport

Lotta Näkyvä on mukana ensi vuonna esitettävässä Selviytyjissä. Mikä viidakossa pelottaa eniten ja mitkä ovat hänen valttejaan?

Lue myös juttu: 

Sport

Malli Lotta Näkyvä viettää kesäkuun lopulla kolmekymppisiään. Todellinen käännekohta tuli eteen jo vuosi sitten.

Viime kesänä Lotta Näkyvä oli valmistautumassa ystävänsä häihin, kun hänet lävisti voimakas pelko.

– Tuntui kuin en olisi saanut happea ja sekoan. Aviomieheni Kristian sai lähteä häihin yksin, kun jäin sänkyyn makaamaan.

Lotta heräsi siihen, että hän oli vaivihkaa ajanut itsensä uuvuksiin: suorittanut kaksia opintoja ja matkustanut Kristianin luo ulkomaille aina kun mahdollista. Lopulta Lotan isän, Aki Hintsan, kuolema romahdutti korttitalon.

– Sängyssä maatessani ajattelin, etten ansaitse seuraavaa hengitystäni, koska en ole tehnyt mitään sen eteen.

"Suorittaminen ei tee minusta yhtään tehokkaampaa."

Kohtaukset loppuivat vasta, kun Lotta alkoi keskustella itsensä kanssa raivorehellisesti ja käsitellä tunteitaan.

– Olin ollut jopa ylpeä siitä, etten tarvitse lepoa tai vapaapäiviä. Mutta paniikkikohtaukset pakottivat nöyrtymään. Oivalsin, ettei omaa arvoa tarvitse ansaita. Nyt ymmärrän myös, ettei suorittaminen tee minusta yhtään tehokkaampaa.

Enää Lotta ei aloita aamujaan lukemalla sähköposteja, vaan hiljentymällä, meditoimalla ja rukoilemalla. Hän tahtoo rauhoittaa hetken kiittääkseen uudesta päivästä ja siitä, että on elossa.

– Olen hyväksynyt myös sen, että olen aina "work in progress".

Miten Lotta pitää huolta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan? Mikä liikuntalaji koukuttaa hänet extreme-elämyksiin? Lue koko haastattelu Soprt-lehden numerosta 6-7, joka ilmestyy 14.6. Tilaajan voit lukea jutun maksutta osoitteessa digilehdet.fi.